Duket for ekte norsk jul hjemme eller på hytta

av Helene

Norgesglasset har fått sin renessanse, og mange har begynt å samle på denne serien som så dagens lys første gang i 1902. Nå kommer flere spennende nyhetene med den ikoniske Norge-logoen.

Den økende interessen for kortreist, økologisk og hjemmelaget mat har gjort denne klassikeren til et populært innslag i mange norske hjem. I motsetning til mange plastikkbeholdere er glassene helt fri for giftstoffer og kan brukes gang på gang.

Det var verkseier Hans Berg på Hadeland Glassverk som satte i gang den første produksjonen av det som senere skulle bli til Norgesglasset.

Berg var inspirert av glasskrukker for hermetisering, sylting og konservering fra den engelske produsenten Kilner Jar, men designet selv en forbedret lokk-mekanisme for å gjøre krukken lufttett.

Relatert:

Rundt unionsoppløsningen fikk sylteglassene den karakteristiske Norge-logoen som varemerke. Norgesglasset slik vi kjenner det var født! På grunn av sin anvendelighet og robusthet økte etterspørselen for hvert år som gikk.

Frem til i dag har blitt produsert mer enn 75 millioner glass. Siden Norgesglasset var allemannseie, ble det med tiden en del av det norske språket som en betegnelse for sylteglass til hermetisering.

Nå lanserer Norgesglasset flere nyheter som passer perfekt til høst- og julekosen. Nyhetene er først og fremst i kategorien servering, og her finner man både boller og serveringsfat i ulike former og størrelser. Drikke til maten serveres i glass på stett, seidler og i morsomme shotglass.

Du liker nok disse