mandag, juni 24, 2024

Er du også Mummi-fan? Her er årets Mummi-jul

Populært

Mummitrollet og Lille My leker seg på isen på den nye Mummi julekulen fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Siden 1885 har Porsgrunds Porselænsfabrik pyntet til jul i de tusen hjem. Siden julen 2018 har porselensfabrikken invitert den folkekjære favoritten Mummitrollet og hans venner til julefeiring.

Moomin by Porsgrund inkluderer dermed seks kuler, både med og uten julemotiver. På kulene er det motiver fra Tove Janssons lekne og inkluderende univers, med snø, aketurer og snøballkrig i Mummidalen.

Relatert:

Når Moomin og Porsgrunds Porselænsfabrik nå møtes til julefeiring igjen, så er det to kjente og kjære merkevarer med lange tradisjoner i skandinavisk design som sammen har skapt Moomin by Porsgrund Julekuler.

Julekulen for 2021

Årets julekule er «Moomin on ice». Her møtes Mummitrollet og Lille My til lek på isen.
Julekulene passer like fint i tradisjonsrike, som i mer moderne julehjem.

Heng dem på en enkel kvist, i vinduet eller sammen på et frodig juletre.

Samlerobjekt

Designerne hos Porsgrund har laget både julekuler og gaveesker basert på Tove Janssons fantastiske univers. Mange har kanskje vokst opp i hjem der man samler på de populære juleplattene?

Hvert år fremover vil det nå også lanseres en ny julekule, som man kan ønske seg å samle på.

Mummikulene passer også fint som en dåpsgave eller som en hyggelig presang til en stor eller liten Mummifan.

Tove Janssons univers

Tove Jansson, (1914-2001) er Finlands mest kjente forfatter, og historien om Mummitrollet har blitt oversatt til 50 ulike språk.

Bøkene utkom fra 1945 til 1970. Hun debuterte som tegneserieskaper i 1947. Tove Jansson klarte kunsten å skrive både til voksne og barn.

Hovedverket i forfatterskapet er de ni prosabøkene og fire bildebøkene om Mummitrollet og de andre figurene i Mummidalen. Alle figurene har en tydelig personlighet som er det er lett å bli glad i. Tove og hennes univers er elsket over hele verden.

Julekulen koster 299 kr per stk. (NB; Kulene selges på Porsgrund.com, på Christiania Glasmagasin og i utvalgte butikker).

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel