torsdag, juli 18, 2024

Vektdyner gir bedre søvn – slik velger du riktig dyne for deg

Populært

En vektdyne kan være en enkel løsning for en bedre natt, en bedre dag og et bedre liv. Flere studier viser at vektdyner har en beroligende og avslappende effekt.

Vektdyner er ekstra tunge dyner. De fleste foretrekker en dyne som veier mellom 10-15 prosent av egen kroppsvekt. Det vil si at om du veier 80 kilo, velger du en dyne som veier mellom 8-10 kilo.

Med høy vekt skaper vektdynen et press på kroppen som kalles «Deep Pressure Touch Stimulation» (DPTS). Studier viser at DPTS fører til økt frigjøring av beroligende hormoner som øker velbehaget. Samtidig faller nivået av stresshormon og nivået av søvnhormonet øker.

Du sovner fortere, sover lenger og våkner ikke så ofte i løpet av natten. Vektdyne blir brukt for å lindre blant annet søvnvansker, stress, angst og generell kroppslig uro. Både barn og voksne kan bruke vektdyne.

Dersom du sover litt urolig, så vil vektdynen også holde deg litt mer på plass.

– Hvis man har en tendens til mye bevegelse, så er man litt fanget i dynen, fordi den er tung. Så vekten i seg selv kan føre til mindre uro og bevegelse om natten, sier forsker Ole Petter Hjelle ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap hos Universitetet i Sørøst-Norge til Cura.

Du kan også ha dynen over knærne eller skuldrene når du f.eks. ser på tv om dette føles godt. 

Vektdyner benyttes faktisk til å bedre søvn, lindre angst, kroppslig uro og stress ved blant annet Oslo Universitetssykehus.

En av de mest kjente vektdyneprodusentene, Cura of Sweden, tilbyr alle nye kunder fornøydgaranti. Det vil si at de lar deg prøve dynen din hjemme og om du føler at dynen, mot alle odds, ikke gir deg bedre søvn etter 30 netter kan du enten bytte til en annen dyne eller få pengene tilbake.

– På Cura kan vi hjelpe folk til en sunnere søvn, sier Filip Andersson som er produktutviklingssjef på CURA of Sweden.

Ifølge Curas undersøkelser opplever 90 prosent av brukerne at de sovner raskere, får en bedre søvn og føler seg bedre dagen etter. 

Med denne dynevelgeren kan du også få hjelp til å velge nøyaktig hvilken dyne som passer deg

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel