lørdag, juli 2, 2022

Drøm deg bort foran disse sju peisene

Populært

I disse dager, når kulden kryper langs ytterveggene, er drømmen for mange å tenne opp i peisen.

Når man kikker inn i de lett hypnotiske flammene, ser man ikke de små og litt større skavankene som er rundt. Er det ikke sot på veggen rundt eller noen sprekker i muren?  

Neida, det er ikke tiden for å male akkurat nå, men hvis du planlegger hva du skal gjøre, så slipper du å irritere deg over små og store skavanker når neste kuldeperiode setter inn. Når planene er klare, tar det nemlig veldig kort tid å male rundt peisen: Dekkfilt, litt bred pensel og en god vannbasert interiørmaling, vil stort sett gjøre jobben. 

Og mens du sitter foran peisen og planlegger, hvorfor ikke drømme deg bort med disse sju løsningene?

De vakre kakkelovnene er stort sett høyreiste og hvite, men fine fliser finnes i mange farger. Hvorfor ikke kle en vakker kamin med blanke fliser, en fin kontrast til de matte veggene, her i fargen Vårtegn. Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

Les også: Inspirasjon: Dyp lilarød gir fem ulike rom

Samlingspunkt: Denne vakre peisen på Sjøholmen ble malt i Merlot i forbindelse med Fargerikes lansering av Årets Farge 2016. og veggene som prydes med nye utstillinger flere ganger i året er i Rose. 

Les også: Inspirasjon: Lune gule hjem
Les også: Åtte flotte hjemmekontorer til inspirasjon

Gammel og god: Gamle klenodier varmer fortsatt. Toppen av kaminen er et perfekt sted for blomstervaser og andre dekorative gjenstander når den ikke er i bruk. 
Vinter i sommerparadiset: Sommerhytta har også fått en vakker peis – noe som gir lenger bruk av sommerparadiset.

Les også: En blåfarge – sju vidt forskjellige stiler
Les også: Interiørdesigneren viser frem tapetene som er i vinden nå

Naturlig: Blågrått og naturfarger er vakkert rundt peisflammene. Når peisen ikke er i bruk, er det dessuten hyggelig med pynt og stearinlys på peishyllen. 
Fargefest: Moderne og vakker er denne peisen som en søyle. Tapeten fra Symfoni har nydelige fargekombinasjoner og sammen med peisen trekker den blikket og skaper rommet.
Ro og hvile: Peisen er her malt i fargen Elvesand FR1940. Sammen med den vakre fargen Wadi FR1947, dannes et mykt og koselig rom der man kan finne ro og hvile. Lekre gardiner fra gulv til tak, luner godt. Ton-i-ton farger brytes lekkert opp med det gulgrønne trekket i benken.
Blikkfang: Peishyllen er et blikkfang i rommet. Bruk sesongens farger til å pynte opp litt ekstra.

1,195FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel