fredag, juni 9, 2023

Restaurerte et forfallent herskapshus – nå har Eidsvolls storslåtte nye kunstsenter åpnet dørene

Populært

Da Annicken Thrane-Steen kjøpte sorenskrivergården i Eidsvoll hadde praktbygget stått og forfalt i årevis. Etter tre år og et ukjent antall arbeidstimer har hun restaurert Wergelandshaugen.

– Det er en kjempespennende historie i området her, og jeg håper det er mulig å skape en kulturell møteplass her som folk vil bruke, sier hun, og røper at hun allerede har planer om «et slags kunstnernes hus» – og kanskje en kafé, sa Thrane-Steen til Romerikes Blad da hun kjøpte eiendommen i 2018.

Fasaden var slitt, og hagen var et villniss.

https://www.instagram.com/p/B8tX5XrJhuS/

Thrane-Steen jkøpte eiendommen for 9,5 millioner kroner, to millioner over prisantydning. Hvor mye hun har brukt på å restaurere røper hun ikke.

RELATERTE SAKER:
Johanna og Lucas bor i et åttekantet tårn – se deres herskapelige hjem
Paret kjøpte en gammel landhandel, og gjorde den om til sitt hjem
Slik så det ut da Fredrik overtok – nå står folk i kø for å overnatte i et totalforvandlet hytteparadis

– Det viktigste for meg er å skape noe her, et sted folk kan komme til, ha det hyggelig og få en god opplevelse. Nå håper vi folk vil bruke dette stedet, og jeg håper etter hvert at det også blir naturlig for folk i nærområdet å komme innom, sier hun til RB.

https://www.instagram.com/p/CdT17uGqS5M/

Under hele restaureringsarbeidet har 1920-talls klassisismen som stilart blitt bevart. Foruten å renovere det vakre herskapshuset, har hun også satt i stand den store engelske hagen der det er plantet ut 800 planter, og hun har bygget fire ne hus på tomta som skal leies ut til kunstnere.

Her skal kunstnere få komme og fordype seg i faget sitt. I tillegg huser praktvillaen også utstillinger.

https://www.instagram.com/p/CKmKVWIFlPx/

hjemmesidene til Wergelandshaugen forteller Thrane-Steen at villaen ble bygget i 1921. Gjestene som besøker stedet kan ifølge Visit Innlandet få omvisning som baserer seg på områdets kulturhistoriske mangfold, og husets arkitektur og historie.

1,226FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel