torsdag, august 18, 2022

Interiørdesigneren viser frem tapetene som er i vinden nå

Populært

Etter mange, mange år med hvite vegger ser vi interiørmoten heller mer og mer til frodige og lekne mønstre. Er det slik at kundene følger etter og hopper på disse trendene? Ja, sier Tale O. Henningsen i Fargerike. Hun har trukket frem noen av bestselgerne.

– Vi har tatt en titt på hvilke tapeter våre kunder kjøper nå. Kall det gjerne en liten puls-oppdatering, sier Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Folkets frodige favoritter

Fargerike er, med sine 94 butikker, Norges største fargehandel. De har et vell av tapeter i butikker (og nettbutikken). Nå har de sett på ordrebøkene sine, og kan avsløre hva som er de mest populære tapetene i 2021.

Tale kan fortelle oss at fellesnevneren for tapetene som troner på topp er at de er store og frodige, gjerne litt mørke tapeter med litt humor. 

– Er det noe spesielt med årets tapeter kontra tidligere år? 

– Absolutt! Tidligere år har kandidat 8 – den beige – regjert i ulike varianter. Det har også vært litt blått og litt sort, men gjerne ensfarget, slik som kandidat nummer 9. Nå er disse to tapetene litt lenger ned på listen. På toppen av listen kryr det nå av blomster, fugler og store, vakre mønster, forteller Tale. 

– Hva er din beskjed til dem som er på jakt etter tapet nå?

– Tør mer og lek deg mer! Velg noe litt stort, og ikke minst noe som er frodig og romantisk! Det er så mange flotte mønsterdesign nå, sier Tale.

Dette er de ni mest populære tapetene i år

Steming

Mønstre skaper stemning. Det er ikke slik at tapeter bare er noe man har på veggen. Se på denne herlige bruken av Museum:

Foto: Fargerike

Med farger i tapetene er det også lekende lett å hente opp de vakre tonene i annen møblering av rommet.

Her er det beroligende grønne fra blomstereng hentet opp i lampettskjern, putetrekk og nattbord, mens statement-stolen i et rom tapetsert i Papegøyehage skaper liv og dybde med sennepsgul farge.

Med den mørke bakgrunnen i Sans brukt som en brytningsvekk kan man hente opp mørke aksenter på lyse møbler, som skaper levende dramatikk i rommet.

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel