mandag, februar 26, 2024

Press blomster i mikrobølgeovnen

Populært

Pressede blomster er vakker dekorasjon på små gaver du lager selv. Vi fant denne flotte instruksjonsvideoen på HGTV Handmade, som forteller deg trinn for trinn hvordan du presser blomster i mikrobølgeovnen.

Du starter med å sanke blomstene du ønsker å presse. Enten du går på blomsterbutikken, i hagen eller i skogen så er det mange vakre farger og former å velge blant. Ta gjerne med litt blader og grønt også – gress og blader er vakkert om du bygger opp en større dekorasjon.

Du kan bruke blader og blomster i alle farger og fasonger. Men vær obs på at hvite blomster blir litt misfarget av mikropressing. Faksimile: Youtube

Dytt kronbladene forsiktig tilbake fra kjernen, og legg blomstene pent ut på et tørkepapir. Legg et nytt tørkepapir oppå blomstene. Sett noe tungt som tåler mikroen oppå blomstene. Du kan for eksempel en ildfast form. Ikke press den ned, bare plasser den oppå.

Sett noe tungt oppå bllomstene, men ikke press vekten ned. Faksimile: Youtube

Still mikrobølgeovnen på opptinings-funksjonen. Hvor lang tid det tar å tørke blomstene varierer fra blomst til blomst. Vanligvis tar det mellom ett og fire minutter. Så sjekk etter et minutt om de er tørre og flate. Om blomstene dine ikke er helt ferdigpresset, sett dem inn igjen i 30 sekunder og sjekk. Kjør 30 sekunder av gangen til de er ferdige.

Når blomsten er flat og tørr er den ferdig. Faksimile: Youtube

Hvite blomster blir litt misfarget av mikrobølgeovn-pressing, og noen blader blir brune. Så prøv deg litt frem med hvor vellykket pressingen er med de ulike blomstene og bladene før du sanker store mengder.  

Blomstene kan du feste på kort, bokmerker, gave-lapper og annet med kontaktpapir. Du kan også lage dekorative bilder. Legg da et lag hvit tyll på glasset i en bilderamme. Print ut en sjablong – for eksempel forbokstaven til barna dine. Lim blomstene på sjablongen, og klipp bort papiret rundt formen. Fest sjablongen med blomstene på tyllen med litt lim. Legg en glassplate bak.

Hva med å lage blomsterbilde av forbokstaven i navnene til barna dine? Faksimile: Youtube

Du kan også lime blomstene på gaveesker for å gi innpakningen et personlig preg.

Har du flere ideer? Fortell oss i kommentarfeltet på Facebook eller Instagram!

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel