tirsdag, juni 18, 2024

Dette er årets farge 2024

Populært

Tradisjonen tro har Faregerike plukket ut en trendfarge for kommende år. Og dette året er det mystikk og det jordlige som står i fokus.

– Årets Farge 2024, Ønsketegn, er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen i Fargerike.

Helt nye farger

Denne helt nye fargen er et symbol på det skjulte og mystiske. Ønsketegn inspirerer til kreativitet og inviterer til å skape spennende og tidsriktige rom. I tillegg til Ønsketegn, lanseres også fire nye bruntoner i årets fargekart. 

Relatert: Fem interiørtips for det lille badet

De lune fargene «Varm Rust» og «Gåtefull» varmer med en lun stemning. De er nyanser av brunt som skjuler en rødlig undertone og kan kombineres med alle rødlige toner, fra lilla til rosa, og dype rødtoner som sammen vil gløde.

Fargene «Yndig Te» og «Karamellduft» er to lysere og mildere bruntoner. Avslapning og hvile vil være i fokus, og minner om deilige dufter fra te og karamell.

Relatert: Ti tips for et luksuriøst interiør på budsjett

En hvit motvekt

For å gi en motvekt til de brune fargene introduserer Fargerike også en ny hvit tone, «Rispapir». Det gir mulighet til å skape kontraster og legger til et friskt og minimalistisk preg i interiøret.

Relatert: Dette er «Årets Farge» hos Nordsjö

Tre stiler

Henningsen forteller at «Ønsketegn» favner tre spennende stiler; beundret mystikk, ubundet temperament og skjult perle. 

Den sofistikerte stilen «beundret mystikk» har endret seg, hotellstilen har gått videre, blitt mer voksen og ikke minst er den delikat og til tider litt overpolert og glatt. De brune tonene gir rommene og veggene en egen komfort.

Den personlige retningen, «ubundet temperament», har et mer lekent uttrykk, og gir rom for et større mangfold i bruk av farger til det brune. Det å finne sin stil kan til tider være krevende. Men å bruke sine interiørfavoritter, innrede sitt hjem til sin egne private oase, å blande nytt og gammel – det gir oss en følelse av velvære.

Relatert: Før og etter: Med litt rester og 130 kroner pusset Alexandra opp kjøkkenet sitt

Den siste retningen, «skjult perle», tar i bruk både komfort og velvære. En stil som svøper oss inn i en boble hvor omverden ikke trenger inn, men vi kan bare være. Cocooning er et ord som går igjen her. Trygt, delikat og vakkert.

– Den mystiske brunfargen «Ønsketegn» og de tilhørende nyansene, gir rom for å utforske forskjellige stiler og skape unike og personlige rom, sier Tale O. Henningsen.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel