mandag, februar 26, 2024

Møbelsnekkeren fra Eventyrlig Oppussing lanserer eget møbelsnekkerkurs på nett

Populært

Ole Rosén-Lystrup er en entusiastisk møbeldesigner og snekker. Han er kanskje mest kjent fra Eventyrlig Oppussing, hvor han gleder seerne med hans kreative design og løsninger for alt som skal snekres. Nå vil han lære bort teknikkene.

Er du en av mange som har latt deg imponere av Eventyrlig Oppussing, der Halvor Bakke og hans snekkerteam Ole Rosén-Lystrup og Torkel Gjerset imponerer med design- og snekkerkunster?

Nå lanserer møbelsnekker Ole Rosén-Lystrup sitt egent nettkurs hos Fraxx. Her kan du lære deg å designe og skape dine egne møbler. Lær deg å snekre ditt eget spisebord, bokhylle, nattbord eller hagestol. Ole viser deg alt du trenger å vite for å komme i gang, både av materialer og av verktøy som du trenger.

Les også: Slik lager du et bord av et gammelt vindu
Les også: 15 hagebenker du lager selv

Han går igjennom design og produksjon og viser deg steg for steg hvordan du lager dine egne møbler. Møblene har han selv designet og disse møblene kan du nå lage selv. Med Ole sine tips og trips kan du enkelt prøve deg og være kreativ på ditt egne design.

– Med dette kurset så håper jeg å inspirere deg til å sette i gang med å snekre og til å lage noe selv. Jeg vil vise deg hvor enkelt det egentlig er og hvilken glede det er i å lage noe selv, sier Ole Rosèn-Lystrup.

Les også: 15-åringen bygger et bord på sløyden. Får snekkere over hele verden til å måpe
Les også: 8 eksempler på hvordan du kan gjøre gamle stoler om til flotte benker

Foruten Eventyrlig Oppussing driver Ole også selskapet Drivved, hvor han designer og produserer møbler av gjenbruksmaterialer og interiør av drivved og gjenbruksmaterialer. Møbelkundene til Drivved er alt fra private til hoteller og virksomheter rundt om i Norge.

Ole mener at det å være snekker er et skaperyrke som utfordrer kreativiteten din, noe han kaller håndfast kreativitet.

– Jeg har alltid hatt en fasinasjon av treverk og det å lage ting. Min inspirasjon grunner i nysgjerrighet, en trang til å finne ut av hvordan ting fungerer, hvordan de er laget, sier han.

Les også: Lag 19 hull i blomsterkassen og se det vakre resultatet 5 måneder senere
Les også: Guide: Slik bygger du drivhus

I kurset lærer han hvordan man skal finne inspirasjon til å designe egne møbler, hvilke verktøy man trenger i starten, hvordan man kan bruke ulike tresorter og materialer til møblene, behandlig av tresorter, hvordan få nytt treverk til å se gammelt og velbrukt ut – i tillegg til at han viser i detalj hvordan man lager seks ulike spesialdesignede møbler.

Dette er de 6 forskjellige spesialdesignede møbler Ole gjennomgår i kurset er:

  • Nattbord
  • Sidebord med tre ben
  • Spisebord
  • Understell til bord/bordplater
  • Utestol/lenestol
  • Innebygd bokhylle
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel