mandag, juni 24, 2024

Tepper og tapeter i lekne mønstre og farger

Populært

InHouse og Storeys har lansert en teppe- og tapetkolleksjon i samarbeid med den norske motedesigneren, Edda Gimnes, bak merket EDDA.

– EDDA handler om å kombinere kunst og mote på en uventet måte, og skape et lekent og levende univers, forteller Edda Gimnes.

Hennes særegne stil er et resultat av kombinasjonen av eklektisk design og dristige mønstre med eksperimentelle uttrykk.

– Edda har en unik evne til å oppfatte samtiden, og bruke sin kreativitet og penn til å skape oppsiktsvekkende og tidsriktige mønstre på sine kleskreasjoner. Det var tydelig for oss at disse kunstverkene ville passe svært godt sammen med våre produkter, og det er med stor glede at vi nå kan bringe Eddas karakteristiske strek fra moteverden og inn i de mange hjem, forteller Kreativ leder i InHouse og Storeys, Torhild Rustenberg.

Kolleksjonen tar utgangspunkt i to ulike EDDA-mønstre, og inneholder til sammen 12 teppedesign, fire tapetvegger og fire tapetsirkler. 

Sort-hvitt

Det lekne og særegne designet i svart og hvitt er hentet fra mønsteret til EDDAs høst/vinter ’19 kolleksjon.

– Illustrasjonene har utgangspunkt i gamle smykker og objekter med affeksjonsverdi for meg, blant annet en vintage brosje jeg fikk av vaktmesteren på skolen og gamle smykker etter mormoren min Gudrun, sier Gimnes.

Hun synes kombinasjonen av det intrikate håndarbeidet og hennes strek har kommet til sin rett, og gleder seg over at EDDA nå kan kombinere kunst og mote også i interiørverdenen.

-Idéen er å vise frem et kunstverk på en utradisjonell måte – ta det ut av rammen og gjøre det til en sentral del av rommet, utdyper Gimnes.

Designene kommer med svart og hvit bakgrunn, og det er fokusert på ulike områder fra det detaljerte arbeidet i de forskjellige produktene, dette gir designene en ekstra dimensjon av identitet.

EDDA er kjent for sin bruk av trompe-l’æil effekter, og disse får et forsterket uttrykk i teppene gjennom dybder og ulike teknikker i teksturen.

De blomstrende

Fargerike og frodige design med håndtegnede blomster. EDDAs særegne uttrykk og raffinerte fargebruk kommer tydelig frem på de vakre blomsterdesignene, som originalt var mønsteret på hennes kolleksjon fra spring/summer ’19.

Blomstene kjenner vi igjen fra den norske floraen, og de friske fargene kombinert med EDDAs lekne strek gir et blomstermønster helt utenom det vanlige.

– I de blomstrende teppene har vi fokusert på ulike områder av det originale trykket, og lekt med stort og smått, perfeksjonering av farger, kontraster i garn og ulike detaljer. Det har gitt fire unike tepper, forteller Rustenberg.

De ensfargede

Kolleksjon består også av fem ensfargede tepper i håndvevd Tencel. Teppene kan brukes alene, eller i kombinasjon med de andre produktene fra kolleksjonen – og vil bidra til å sette en frisk farge på tilværelsen.

– I tillegg til sine flotte mønstre, preges EDDAs kolleksjoner ofte av sterke statement farger. Dette har vi inkludert i kolleksjonen gjennom en serie av ensfargede tepper, sier Rustenberg.

EDDA-kolleksjonen må bestilles, men er tilgjengelig hos alle InHouse og Storeys forhandlere i Norge. Teppene som kommer i standardstørrelse 160×230 og 200×290, er håndtuftet/-vevd i New Zealand-ull og/eller Tencel. Det er også mulig å bestille både tapetene og teppene på egne mål.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel