søndag, september 19, 2021

Bærekraft og farger på budsjett

Populært

Rusta har samarbeidet med designeren Tess Callervik for høstens tapetkolleksjon. Her utfordres hegemoniet til de hvite overflatene av tapeter i jordfarger.

Varme jordfarger, grønne og blå nyanser, samt mønstre med tydelig inspirasjon fra dyr og natur er å finne blant Rustas farge- og tapetnyheter som kommer ut i midten av august.

Relatert: Herlige oaser i Shabby Chic-stil

I sortimentet finnes over 100 tapeter, og flere tilskudd i kategorien fototapeter. Alle tapetene er FSC-sertifiserte. FSC står for Forest Stewardship Council. Forbrukerrådet forklarer at FSC-merket som finnes på hagemøbler, vinduer, grillkull, papir og trykksaker er en merkeordning for bærekraft. Den stiller krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

Relatert: Lanserer tidløs nordisk kolleksjon i naturmaterialer

Blant nyhetene finnes også laminatgulv med brede planker og strukturert overflate som følger treets struktur.

– Elsker å snike inn små dyr eller symboler

Tapetkolleksjonen fra Rusta har fått navnet «Together». Den er laget i samarbeid med mønsterdesigneren Tess Callervik som henter inspirasjon fra jordens syv kontinenter og deres farger og dyreliv i like mange detaljrike tapeter.

Relatert: Ispirasjon: Håndlaget rustikk

– Kolleksjonen er inspirert av situasjonen generelt i verden akkurat nå. Vi trenger hverandre mer enn noen gang, og jeg ville rett og slett sette jordens ulike deler i en vakker kontekst, sier Tess Callervik.

Callevik legger til at hun gjerne går tilbake til naturen og dyreriket i sitt design, og elsker å snike inn små dyr eller symboler der man minst forventer det.

Farger i jordnære toner

For de som foretrekker å male veggene finnes det flere nyheter som også passer utmerket å matche med tapet.

Relatert: Høsten byr på myke nyanser – interiørdesigneren viser deg hvordan du styler dem

Nynas, som er Rustas eget fargevaremerke, får i høst selskap av seks nye farger. Flere av disse kommer i Full matt edition – en veggfarge som gir en fløyelsmatt effekt og en elegant finish.

Fargeskalaen knytter seg til den nordiske naturen, som grønne Estate green og den grå Studio grey. De brente jordfargene, som i høst finnes i nyhetene Sandalwood og Burnt red, er spådd til å bli favoritter for større rom.

For de som ønsker en lysere farge finnes både Perfect match og Nude skin som begge trekker mot varmere retning og gir en koselig følelse.

Relatert: Moderne eleganse gjennom kontraster

Å male med monokrome farger er en voksende trend som innebærer at møbler, dører og lister males i samme farge som veggene, noe som gir både en helthetlig og stilig effekt.

I høst utvides sortimentet med interiørmaling i flere tidløse farger, som er laget for å male lister og møbler. Alle Rustas veggfarger er miljømerket med Svanemerket og oppfyller Testfaktas høye kvalitetskrav.

1,206FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel