torsdag, juli 18, 2024

Sannas nyoppussede bad: Smakfullt og lite i moderne retrostil

Populært

I hjertet av Malmø – med utsikt over en av de mange parkene som byen er velkjent for – hilser vi på hjemme hos Sanna som nylig har renovert et lite bad i moderne retrostil.

Hele leiligheten – en treroms på drøyt 70 kvm – er innredet i naturfarger med håndplukkede loppemarkedsfunn i svart, hvitt og natur.

Bli med inn på badet der vi blir møtt av et annerledes dusjglass, nordafrikansk tadelakt og utsøkt Terrazzo – alt stilfullt innrammet med svarte detaljer på dusj, blandebatterier og håndkletørkere.

En utfordrende planløsning

Badet bød på noen planmessige utfordringer. Med liggende vindu langs hele ytterveggen og to døråpninger måtte Sanna virkelig tenke hardt.

Foto: INR

På den ene av de to andre veggene ville hun gjerne ha plass til både dusj og servantskap. På den andre veggen WC og håndkletørkere.

På grunn av vinduspartiet måtte hun legge de opprinnelige dusjløsningsplanene på hyllen. Det ble noen dager med intensiv tegning før hun til slutt fant løsningen med en fast dusjvegg som deler av rom og dusjsone.

Innred med personlige valg

I et lite bad vil man gjerne få plass til så mye som mulig – overflaten er jo litt begrenset.

Resultatet kan fort bli trangt og føles innestengt. Sanna tenkte helt omvendt. For henne var det viktigere med et attraktivt og personlig bad enn å få plass til absolutt alt.

Sanna valgte et mindre, men romslig servantskap i en jordfarget nyanse (Earth NCS S 5005-Y20R). Servantskapet har sensorstyrt belysning i øvre skuff og under servantskapet som tilvalg. Foto: INR

I stedet for et tradisjonelt speilskap over servantskapet falt valget på et ovalt speil med belysning bak kanten som hun visste kom til å gjøre mye for stemningen i rommet.

Dusjglass med retrofølelse

Å få til den rette retrofølelsen var viktig. At den faste dusjveggen går fra gulv til tak gir en illusjon av at rommet er høyere enn det egentlig er, noe som var et stort pluss for Sanna.

Da Sanna oppdaget dusjveggen EDGE med det riflede glasset Sway, ble det virkelig prikken over i’en på badet hennes. Foto: INR

Håndkletørkeren LINE er stilig og plasseffektiv. Den bruker dessuten lite strøm og holder håndklærne varme og behagelige.

LINE bruker kun 29 W. FOTO: INR

I stedet for å ha flaskene stående på gulvet gikk Sanna for en stilren dusjhylle. Hyllen har avrenningshull i bunnen.

Foto:INR
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel