mandag, juni 24, 2024

10 tips for å slippe innbrudd på hytta

Populært

Det er i sommer- og høstsesongen flest hytteinnbrudd skjer, så påsken kan være en lur ting å se over disse ti tipsene for å hindre hytteinnbrudd.

– Det er generelt ikke så veldig stor fare for hytteinnbrudd sammenlignet med andre risikoer, og hytteinnbrudd er en nedadgående trend. Men, hvert år er det dessverre mange enkeltpersoner- og familier som opplever det marerittet det er med et innbrudd, enten det er hjemme eller på hytta, forteller kommunikasjonssjef Line Marcelius i Gjensidige.

De fleste hytteinnbrudd skjer i sommer- og høstsesongen.

– De vanligste gjenstandene som stjeles er alkohol og omsettelig elektronikk. Det er derfor ingen god ide og plassere vinhyllen godt synlig fra terrassen. Skiutstyr og båtmotorer og bensintanker kan også være utsatt, sier Marcelius.

Det er også mørketall, mindre verdier som forsvinner blir ikke nødvendigvis meldt til forsikringsselskapet. Det kan være redskap fra boder, en bålpanne eller annet. Antikviteter er også populært blant langfingrede, ubudne gjester.

Tyvene har en rekke innbruddsmetoder. De gjør alt fra å bende opp en dør, bryte opp et vindu, demontere vindusglass, eller rett og slett bare knuse glasset for å åpne dør eller vindu.

– Et overvåkingskamera med lyd og godt bilde, også om natten, trenger ikke å koste mer enn noen hundrelapper. I de fleste tilfellene kan en få melding og video opp på mobilen om det er bevegelser utenfor, sier Marcelius.

Her er Gjensidiges ti tips for å hindre hytte-innbrudd:

  1. Få hytta til å se mest mulig bebodd ut, inne og ute
  2. Ikke trekk for gardinene, det kan ha motsatt effekt og kan være et trekkplaster for innbruddstyven
  3. Avtal tilsyn med hytta med jevne mellomrom
  4. Tidsbryter til lyset inne og ute + radio
  5. Sjekk at dører og vinduer er forsvarlig lukket
  6. Forsikringsgodkjente (FG-godkjent) låser er en god investering
  7. Fysiske hindringer gjør at tyvene bruker lengre tid og lager mer støy
  8. Installer alarm og/eller videokamera. Man kan kjøpe kamera for en relativt billig penge. Kanskje ekstra viktig å ha det på hytta hvor man ikke oppholder seg fast.
  9. Husk å sikre uthus, vedskjul, skiboder og lignende
  10. La gjerne kaffekoppen stå igjen på stuebordet. Tyver ser ofte etter tegn på at du er bortreist.
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel