mandag, juni 24, 2024

Én time med hagearbeid gjør mer for kroppen din enn hva du skulle tro

Populært

At det kan være hyggelig og godt for humøret å gå og pusle i hagen er ingen nyhet, men visste du at det også kan være fysisk bra for kroppen? Og da tenker vi ikke bare på at du får mosjon, det påvirker også flere av de indre organene dine.

Det engelske helseforetaket AXA PPP Healthcare har gitt ut en infografikk som viser hvilken effekt én enkelt time med hagearbeid kan påvirke kroppen din. Infografikken er på engelsk, men er likevel lett forståelig. Vi kikker litt nærmere på noen av punktene som presenteres.

Hvor mange kalorier forbrenner du ved en enkelt times hagearbeid?

hagearbeid
Illustrasjon fra Country Living UK

Hva er den fysiske effekten på magen din?

Ved å regelmessig eksponeres for de bakteriekulturene som finnes i jorden og ute i naturen ellers, har undersøkelser vist at enkelte yrkesgrupper som for eksempel gartnere kan opparbeide seg en bedre resistens mot sykdommer.

Hva med hjertet?

Det å arbeide i hagen har flere fysiske fordeler for hjertet. Man blir sterkere rent generelt, oppnår en bedre helse og dermed minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Får du sterkere muskler?

Ja. Hagearbeid styrker mange muskler uten at du merker det. Den varierte aktiviteten styrker ikke bare de store musklene i armene og beina, men også magemusklene, setemusklene, lårene og hendene blir styrket. Som igjen bidrar til å minske risikoen for skader eller andre helserelaterte plager senere i livet.

LES OGSÅ: Så enkelt bygger du en nydelig plantekasse til hagen

Påvirkes balansen?

Nettopp fordi du arbeider både høyt og lavt styrkes leggmuskulaturen samtidig som du innøver bedre balanse. Ved å strekke og tøye hele kroppen i varierende grad og stillinger holder du deg også myk og spenstig.

fordeler ved hagearbeid
illustrasjon fra Country Living UK

Så som du kan se så er hagearbeid ikke bare godt for den mentale helsen, men også den fysiske. Del gjerne artikkelen slik at flere også kan se hvilke helsefremmende effekt hagearbeid har for kroppen.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel