tirsdag, september 22, 2020

Én time med hagearbeid gjør mer for kroppen din enn hva du skulle tro

Populært

11 tips til perfekt gressplen

Mange drømmer om en jevn, tykk og myk gressplen utenfor huset. Fri for mose og ugress. Legger du litt omtanke og...

Disse leilighetene koster 5000 i måneden og har kjøkken og toalett på samme rom

Hvordan hadde du trivdes om du bodde i en leilighet som hadde kjøkken og toalett på samme rom? En leilighet fra St Louis i USA...

Så enkelt får du skinnende rent armatur på kjøkkenet igjen

Sliter du med misfarget og stygt armatur på kjøkkenet? Det sies at det enkle ofte er det beste, og når det kommer til nettopp...

Familien ønsket seg grill på verandaen. Resultatet er forbløffende

Det finnes et ordtak som sier at selvgjort er velgjort, og det stemmer så til de grader når man ser hva denne familien fant...

At det kan være hyggelig og godt for humøret å gå og pusle i hagen er ingen nyhet, men visste du at det også kan være fysisk bra for kroppen? Og da tenker vi ikke bare på at du får mosjon, det påvirker også flere av de indre organene dine.

Det engelske helseforetaket AXA PPP Healthcare har gitt ut en infografikk som viser hvilken effekt én enkelt time med hagearbeid kan påvirke kroppen din. Infografikken er på engelsk, men er likevel lett forståelig. Vi kikker litt nærmere på noen av punktene som presenteres.

Hvor mange kalorier forbrenner du ved en enkelt times hagearbeid?

hagearbeid
Illustrasjon fra Country Living UK

Hva er den fysiske effekten på magen din?

Ved å regelmessig eksponeres for de bakteriekulturene som finnes i jorden og ute i naturen ellers, har undersøkelser vist at enkelte yrkesgrupper som for eksempel gartnere kan opparbeide seg en bedre resistens mot sykdommer.

Hva med hjertet?

Det å arbeide i hagen har flere fysiske fordeler for hjertet. Man blir sterkere rent generelt, oppnår en bedre helse og dermed minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Får du sterkere muskler?

Ja. Hagearbeid styrker mange muskler uten at du merker det. Den varierte aktiviteten styrker ikke bare de store musklene i armene og beina, men også magemusklene, setemusklene, lårene og hendene blir styrket. Som igjen bidrar til å minske risikoen for skader eller andre helserelaterte plager senere i livet.

LES OGSÅ: Så enkelt bygger du en nydelig plantekasse til hagen

Påvirkes balansen?

Nettopp fordi du arbeider både høyt og lavt styrkes leggmuskulaturen samtidig som du innøver bedre balanse. Ved å strekke og tøye hele kroppen i varierende grad og stillinger holder du deg også myk og spenstig.

fordeler ved hagearbeid
illustrasjon fra Country Living UK

Så som du kan se så er hagearbeid ikke bare godt for den mentale helsen, men også den fysiske. Del gjerne artikkelen slik at flere også kan se hvilke helsefremmende effekt hagearbeid har for kroppen.

73,241FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel