tirsdag, september 28, 2021

Tyver raider hager – stjeler griller, møbler og til og med ferdigplen

Populært

Forsikringsselskapet melder at selv ikke blomster, planter og hagegnomer får stå i fred når ubudne gjester er innom folks hager.

Forsikringsselskapet If ber folk følge litt ekstra med utenfor hjemmet nå i sommermånedene.

– Nå er det høysesong for saker og ting som blir rappet fra hageområder, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i en pressemelding fra If.

Tyvene spenner fra mobile vinningskriminelle fra utlandet til ungdommer som finner på sprell hjem fra fest på natten.

Les også: Velg riktig gressklipper til din hage

– På sommeren er det alt fra bålpanner og hagemøbler til griller og robotgressklippere som blir stjålet. Belegningsstein som ligger klar til å bli lagt ut og nyplantede hekker er faktisk også utsatt, sier han.

Clementz kjenner til at ferdigplen har blitt rullet opp igjen i nattens mulm og mørke og fraktet bort. Til og med et tungt fuglebad er blitt båret av gårde.

– For en del år siden ble jeg selv vitne til at frekke tyver bare rygget inn i et gårdsrom og tok med seg dyre skiferheller. De stakk raskt fra stedet, sier han.

Les også: Sommervær til helgen – Kan du grillvettreglene?

Tyveri av løse gjenstander fra utearealet til privatboliger er dekket på innboforsikringen. Tyveri av planter som står i bakken og slikt som fastmonterte hagegnomer er dekket for tyveri på husforsikringen.

– Det er greit å være klar over at det er egenandel og maksbeløp på erstatningen. Dette kan variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, sier Sigmund Clementz i If.

Løse gjenstander bør låses inn om kvelden, i den grad det er praktisk mulig.

Elsparkesykler og sykler er det vanligste som blir stjålet fra eget uteareal.

1,204FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel