lørdag, oktober 24, 2020

11 tips til perfekt gressplen

Populært

Temperaturen på soverommet har stor betydning for en lang rekke ting

Noen liker å ha det varmt når de sover, andre liker å ha det kaldt. Men spiller det egentlig noen rolle da, tenker mange,...

Har du gamle bilfelger liggende? Da kan du lage deg en stilig grill!

De fleste av oss kaster gamle felger. Hva skal man med de liksom? Vel, dersom du har en kreativ side og liker å lage ting...

Slik kan knuste potter bli den skjønneste hagepynt

Blomsterkrukker blir ødelagt. De knuser og sprekker, spesielt om man har glemt dem utendørs når frost og vinter kommer. Men ikke kast dem! Nedenfor skal...

5 smarte triks som åpner tette avløp

Det er få ting som kommer høyere opp på irritabel-skalaen enn tette avløp. Når du står i dusjen og du plutselig plasker rundt med...

Mange drømmer om en jevn, tykk og myk gressplen utenfor huset. Fri for mose og ugress. Legger du litt omtanke og kjærlighet i plenen din, kan du også få tilnærmet perfekt plen.

Gress begynner å gro allerede ved syv varmegrader. Da er det viktig å gi plenen så gode vekstvilkår som mulig. Det holder nemlig ikke bare å klippe den med ujevne mellomrom.

Her skal du få 11 tips til ting du kan gjøre for å få en flott, grønn plen:

1 Fjern mosen

Det er lett å få mose i plenen. Mosen hemmer veksten av gress, og du bør fjerne den på en tørr vårdag. Gå over partiene med mose med en moserive. Fjern så mye som mulig, så det kommer luft og lys til gresset.

2 Luft jorden

Jorden under gresset trenger å bli luftet av og til. Prikk loddrette hull ned i plenen med for eksempel en spiss pinne. Når plenen begynner å vokse, gjødsler du.

3 Ikke klipp for kort

De første ganger du klipper plenen din om våren eller forsommeren, må du ikke klippe for kort. La plenen være 4-5 cm. Når veksten kommer skikkelig i gang, kan du gå ned til 3 cm.

4 Du trenger ikke vanne

Selv om det er tørt og plenen ser tørst ut, bør du unngå å vanne. Vanner du plenen din, blir gresset avhengig av vann, og visner lettere.

5 Gjødsle igjen

I juni kan du gjødsle plenen din igjen. Og så gjødsler du en siste gang i august.

6 Etterså

Etterså gjerne plenen din hvert år. Dette er en mirakelkur for å holde den jevn og fin. Klipp plenen din ganske lav, riv gjennom den med en moserive, og så gressfrø over.

7 pass på overvintringssopp

Ligger det et hvitaktig, ullent lag på plenen din når snøen smelter? Da har du overvintringssopp. Dette kommer ofte av at plenen får for lite luft. Fjern blader fra plenen, luft den som nevnt over, og prøv ikke å gå for mye på den når det er kaldt og vått ute.

8 Sørg for nok sol

Ligger store deler av plenen din i skygge, oppstår det lett mose. Vurder om du skal felle trær som skygger over plenen.

9 Bruk kantklipperen

Plenen ser alltid finere ut når du går over med kantklipperen.

10 Fjern løvetann

Løvetann trekker mye næring fra jorden. Så mye at det kan gå ut over gresset ditt. Fjern derfor alltid løvetann før de blomstrer.

11 Klipp jevnlig

Ikke la det gå for lang tid mellom hver gang du klipper plenen. Klipp heller ofte og lite enn sjeldent og mye.

Kilde: Idenyt

73,691FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel