onsdag, oktober 20, 2021

Derfor skal du ikke fjerne løv og kvist i hagen din

Populært

Mange hageeiere raker løv og kvist i hagen om høsten, og kjører det bort. Det er flere grunner til at du kan spare deg den jobben – med god samvittighet.

Du bør i stedet samle løv og kvist i en haug og la det være i hagen din sier biolog Michael Carlsen ved Dyrenes Beskyttelse ifølge Vi i Villa

Mens løv er varme dyner for noen dyr er de matfat for andre. Hvis du fjerner blad og kvist fra bakken hindrer det dyrelivet i å bli i hagen. 

–  Løv fungerer nemlig som varme dyner for insekter og andre små dyr, og skaper derfor et fantastisk spiskammer til svarttrosten som er avhengig av å kunne gå og rote mellom bladene etter insekter, sier Carlsen. 

Bildet er tatt av Peggy Choucair fra Pixabay

En annen god grunn til å bare la løvet bli i hagen mens du heller koser deg med noe annet er at dette gir næring til plenen din. 

– Løv gir god næring til plen og jord høst og vår. Ikke sleng løv i komposten, sier gartner Morten Bragdø ved Randesund Planteskole til Sunnmørsposten

På våren kan man gjemme bort rusket under hekk og planter, og på den måten få gitt jorden der god næring. Men om høsten kan man klippe løvet sammen med gresset, forteller Bragdø og sier det bare gir en finere plen når våren kommer igjen.  

Så om du heller vil bruke tiden på noe annet enn å rydde og rake i hagen, har du altså gode argumenter for hvorfor du med god samvittighet la løvet ligge til våren.

LES OGSÅ: Én time med hagearbeid gjør mer for kroppen din enn hva du skulle tro

1,203FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel