torsdag, juli 9, 2020

Liker du Peoner? Her er de beste tipsene for å lykkes med den praktfulle blomsten

Populært

Slik lager du klæppsuppe

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften på den nostalgiske...

Han kjøper en gammel ambulanse og gjør den om til en bobil. Se hvordan den ser ut nå

Michael (28) har alltid vært glad i å snekre, samtidig som han er lidenskapelig opptatt av gamle biler. Da kom han på den geniale...

Faren bygger låven om til et luksushjem – se de fantastiske bildene

Frank Stafford elsker å se på interiør- og byggeprogrammer på TV. En dag kom han over en gammel låve, og fikk...

Dette enkle støvsuger-trikset gjør så hjemmet ditt dufter nydelig

Det lukter ikke alltid så godt etter at man har støvsugd. En velbrukt støvsuger har en tendens til å legge igjen en eim av...

Vi har alle våre favoritter; også når det kommer til blomster. Og selv om smaken er som baken har jeg nok til gode å treffe noen som ikke liker Peoner. Men hvordan skal man lykkes med denne blomsten?

Det spesielle med Peoner er deres store blomster som fremstår riktig så majestetisk. Men de kan være vanskelig å få til.


Svenske Leva & Bo har laget en artikkel hvor de gir sine beste tips for hva man skal gjøre for å lykkes med Pioner i sommer.


1. Bland forskjellige typer

Pioner har dessverre ganske kort blomstringstid. Det kan derfor være lurt å blande forskjellige sorter av blomsten. Kombiner typer som blomstrer tidlig og sent slik at du har vakre blomstrende pioner i bedet gjennom hele sommeren.

2. Halvskygge

Pioner skal helst ikke stå på den mest solfylte delen av hagen. Brennende sol hele dagen kan nemlig forkorte blomstringstiden. Plant peonene på en plass hvor det er halvskygge.


3. Plant på høsten

Ifølge Leva och Bo er det høsten som er den beste tiden å plante pioner. Man skal helst plante de på forhøyninger i hagen, og ikke på et sted som har overvann gjennom vinteren.

Plantasjen skriver at Peoner vil stå grunt, røttene skal bare være rett under jordskorpen. Dersom peonene ikke blomstrer kan det være et tegn på at de står for dypt.

4. Sandholdig jord

Pioner skal helst plantes i jord med sand. Torvjord er ikke en god løsningen da den lett blir sur etter noen år. Bruk gjerne kompostjord blandet med sand for best resultat.

Da er det bare å komme i gang med Pioner – en virkelig pryd for øyet!

LES OGSÅ: Driv frem petunia selv – en av hagens absolutte perler! Se hvordan Hilde gjorde det

72,604FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel