mandag, september 28, 2020

Liker du Peoner? Her er de beste tipsene for å lykkes med den praktfulle blomsten

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Slik blir du kvitt bananflue-eggene

Har du noen gang lagt merke til at det stikker små, hvite prikker ut av sluket på vasken din? Det kan...

Seks ting du kan bruke aluminiumsfolie til

De fleste har aluminiumsfolie liggende i huset. Mest sannsynlig bruker du det til matlaging, baking eller til å pakke inn middagsrester....

Caroline og Emanuel bygget minihus til 150 000 – sjekk innsiden!

Caroline, 30, og Emanuel Saxe, 29, tok en u-sving da de skulle inn på boligmarkedet. Etter å ha planlagt å gi...

Vi har alle våre favoritter; også når det kommer til blomster. Og selv om smaken er som baken har jeg nok til gode å treffe noen som ikke liker Peoner. Men hvordan skal man lykkes med denne blomsten?

Det spesielle med Peoner er deres store blomster som fremstår riktig så majestetisk. Men de kan være vanskelig å få til.

Svenske Leva & Bo har laget en artikkel hvor de gir sine beste tips for hva man skal gjøre for å lykkes med Pioner i sommer.

1. Bland forskjellige typer

Pioner har dessverre ganske kort blomstringstid. Det kan derfor være lurt å blande forskjellige sorter av blomsten. Kombiner typer som blomstrer tidlig og sent slik at du har vakre blomstrende pioner i bedet gjennom hele sommeren.

2. Halvskygge

Pioner skal helst ikke stå på den mest solfylte delen av hagen. Brennende sol hele dagen kan nemlig forkorte blomstringstiden. Plant peonene på en plass hvor det er halvskygge.

3. Plant på høsten

Ifølge Leva och Bo er det høsten som er den beste tiden å plante pioner. Man skal helst plante de på forhøyninger i hagen, og ikke på et sted som har overvann gjennom vinteren.

Plantasjen skriver at Peoner vil stå grunt, røttene skal bare være rett under jordskorpen. Dersom peonene ikke blomstrer kan det være et tegn på at de står for dypt.

4. Sandholdig jord

Pioner skal helst plantes i jord med sand. Torvjord er ikke en god løsningen da den lett blir sur etter noen år. Bruk gjerne kompostjord blandet med sand for best resultat.

Da er det bare å komme i gang med Pioner – en virkelig pryd for øyet!

LES OGSÅ: Driv frem petunia selv – en av hagens absolutte perler! Se hvordan Hilde gjorde det

73,358FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel