Quantcast
torsdag, november 26, 2020

Liker du Peoner? Her er de beste tipsene for å lykkes med den praktfulle blomsten

Populært

Lag din egen vannkanne med lys

I dag har vi en vakker utendørs DIY å dele med deg. Denne vannkannen med lys er så vakker og så lett å lage! Velg...

DIY: Se hvordan du forvandler baller av aluminiumsfolie til vakre kuler

Elsker du både DIY og resirkulering? Da bør du sjekke ut denne japanske trenden! En av de tingene som ikke kan gjenbrukes til særlig...

Renoverte campingvogn fra 1988 – sjekk resultatet

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land, noe som er spesielt aktuelt nå i sommer med koronaepidemien. Noe...

Alenefaren kjøper en gammel skolebuss, og forvandler den om til et hjem for seg og sin datter

Adam Collier (42) er en snekker fra Brighton i England. Han har en tenåringsdatter, Devan. Sammen har de laget seg et hjem av en...

Vi har alle våre favoritter; også når det kommer til blomster. Og selv om smaken er som baken har jeg nok til gode å treffe noen som ikke liker Peoner. Men hvordan skal man lykkes med denne blomsten?

Det spesielle med Peoner er deres store blomster som fremstår riktig så majestetisk. Men de kan være vanskelig å få til.

Svenske Leva & Bo har laget en artikkel hvor de gir sine beste tips for hva man skal gjøre for å lykkes med Pioner i sommer.

1. Bland forskjellige typer

Pioner har dessverre ganske kort blomstringstid. Det kan derfor være lurt å blande forskjellige sorter av blomsten. Kombiner typer som blomstrer tidlig og sent slik at du har vakre blomstrende pioner i bedet gjennom hele sommeren.

2. Halvskygge

Pioner skal helst ikke stå på den mest solfylte delen av hagen. Brennende sol hele dagen kan nemlig forkorte blomstringstiden. Plant peonene på en plass hvor det er halvskygge.

3. Plant på høsten

Ifølge Leva och Bo er det høsten som er den beste tiden å plante pioner. Man skal helst plante de på forhøyninger i hagen, og ikke på et sted som har overvann gjennom vinteren.

Plantasjen skriver at Peoner vil stå grunt, røttene skal bare være rett under jordskorpen. Dersom peonene ikke blomstrer kan det være et tegn på at de står for dypt.

4. Sandholdig jord

Pioner skal helst plantes i jord med sand. Torvjord er ikke en god løsningen da den lett blir sur etter noen år. Bruk gjerne kompostjord blandet med sand for best resultat.

Da er det bare å komme i gang med Pioner – en virkelig pryd for øyet!

LES OGSÅ: Driv frem petunia selv – en av hagens absolutte perler! Se hvordan Hilde gjorde det

74,199FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel