fredag, mai 29, 2020

Derfor skal du helle litt vodka i blomstervannet

Populært

Paret kjøpte falleferdig hus fra 1912. Se hvordan det ser ut nå

De var ikke helt sikre på at det var så lurt det de hadde gjort, Lisa Petersson (27) og Gusten Lantz...

Kjenner du ofte sur lukt av klærne? Dette bør du sjekke vaskemaskinen for

Ingenting er som å tre på seg nyvaskede, velduftende klær. På den andre siden er det lite som er så irriterende som når de...

Ikke kast orkideer som ikke vil blomstre lenger. Med dette enkle tipset kan du ha glede av dem i mange år fremover

Er du også lei av orkideer som slutter å blomstre? Mange tror at når en orkide slutter å blomstre, så dør den. Det stemmer...

7 tips som får oppvaskmaskinen din til å fungere enda bedre

Er du en av dem som bare stabler kopper og tallerkener inn i oppvaskmaskinen din, setter på automat-programmet, og lar det stå til? Slapp...

Det er vår, og blomsterbutikkene flommer over av nydelige buketter i alle regnbuens farger. Ikke noe fanger vårstemningen som en vakker bukett på bordet. Dessverre er det ikke alle blomster som holder like lenge.

Om du har såkalte grønne fingre eller ikke, spiller ikke så stor rolle. Med dette trikset kan alle få blomstene til å holde lenger. Og trikset fungerer like godt på både roser, tulipaner, påskeliljer og alle andre typer snittblomster.


De fleste vet at det er lurt å snitte stilkene før man setter blomstene i vann. Kutt gjerne stilken på skrå. Dette gjelder spesielt for roser og andre blomster som har tynne stilker. Snitter du stilken på skrå, får de en større overflate til å suge opp vannet med. Løkplanter som tulipaner, har tykke stilker som lett suger opp vann, derfor kan de kuttes tvers over.


Vodka i blomstervannet

I tillegg til å snitte blomstene dine, kan du helle et par dråper vodka i vannet. Vodka hemmer nemlig blomstenes etylenproduktion. Etylen er en gass blomstene utskiller, som får dem til å visne fortere. Det skriver det danske magasinet Lime.

Et annet tips er å vaske og skylle vasen godt før man bytter blomster. Vask gjerne vasen med noen dråper klorin. Det er mange bakterier i blomstervannet, og disse får blomstene til å visne fortere.

Ifølge det danske magasinet kan litt vodka gjøre underverk for blomstene. Foto: Canva

Husk også å fjerne alle bladede nederst på stilkene, slik at det ikke er noen blader i vannet.

Klipp av hodene

Bruk kaldt vann i vasen, og hell i blomsternæringen som ofte følger med. Et annet tips, er å sette blomsterbuketten unna fruktkurven. Spesielt epler utsondrer etylen som korter blomstenes holdbarhet.


Når peonene eller tulipanene henger med hodet og synger på siste verset, kan du likevel få glede av dem noen ekstra dager. Klipp hodene av stilkene, og la hodene flyte rundt i små vaser eller skåler med vann.

72,037FansLik
258FølgereFølg

Siste artikler

Lik oss på Facebook:

Neste artikkel