tirsdag, august 4, 2020
- Annonse -

Derfor skal du helle litt vodka i blomstervannet

Populært

Har du denne planten i huset er du kvitt både mus og edderkopper

Svært mange av oss har skikkelig angst for enten edderkopper eller mus, noen av oss har angst for begge deler. Også andre type insekter...

Dette huset er bare 30 kvadrat – få med deg hvor godt plassen er utnyttet

Når man skal bygge seg nytt hus er det lett å bli revet med i at huset skal være så voldsomt stort. Men de...

Dette enkle og geniale trikset holder vepsen borte i sommer

Vi elsker sommeren, men vi hater vepsen. Er man så uheldig at man har et vepsebol i nærheten av huset, verandaen eller hytta, kan...

Her er påsketipsene du må få med deg – når du skal kjøpe påskeliljer

Endelig er påsken her, og det er på tide å pynte litt hjemme. Påskeegg, harer, kyllinger og annen pynt pryder de...

Det er vår, og blomsterbutikkene flommer over av nydelige buketter i alle regnbuens farger. Ikke noe fanger vårstemningen som en vakker bukett på bordet. Dessverre er det ikke alle blomster som holder like lenge.

Om du har såkalte grønne fingre eller ikke, spiller ikke så stor rolle. Med dette trikset kan alle få blomstene til å holde lenger. Og trikset fungerer like godt på både roser, tulipaner, påskeliljer og alle andre typer snittblomster.

De fleste vet at det er lurt å snitte stilkene før man setter blomstene i vann. Kutt gjerne stilken på skrå. Dette gjelder spesielt for roser og andre blomster som har tynne stilker. Snitter du stilken på skrå, får de en større overflate til å suge opp vannet med. Løkplanter som tulipaner, har tykke stilker som lett suger opp vann, derfor kan de kuttes tvers over.


Vodka i blomstervannet

I tillegg til å snitte blomstene dine, kan du helle et par dråper vodka i vannet. Vodka hemmer nemlig blomstenes etylenproduktion. Etylen er en gass blomstene utskiller, som får dem til å visne fortere. Det skriver det danske magasinet Lime.

Et annet tips er å vaske og skylle vasen godt før man bytter blomster. Vask gjerne vasen med noen dråper klorin. Det er mange bakterier i blomstervannet, og disse får blomstene til å visne fortere.

Ifølge det danske magasinet kan litt vodka gjøre underverk for blomstene. Foto: Canva

Husk også å fjerne alle bladede nederst på stilkene, slik at det ikke er noen blader i vannet.

Klipp av hodene

Bruk kaldt vann i vasen, og hell i blomsternæringen som ofte følger med. Et annet tips, er å sette blomsterbuketten unna fruktkurven. Spesielt epler utsondrer etylen som korter blomstenes holdbarhet.

Når peonene eller tulipanene henger med hodet og synger på siste verset, kan du likevel få glede av dem noen ekstra dager. Klipp hodene av stilkene, og la hodene flyte rundt i små vaser eller skåler med vann.

72,891FansLik
262FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel