lørdag, oktober 24, 2020

Derfor skal du helle litt vodka i blomstervannet

Populært

Temperaturen på soverommet har stor betydning for en lang rekke ting

Noen liker å ha det varmt når de sover, andre liker å ha det kaldt. Men spiller det egentlig noen rolle da, tenker mange,...

Har du gamle bilfelger liggende? Da kan du lage deg en stilig grill!

De fleste av oss kaster gamle felger. Hva skal man med de liksom? Vel, dersom du har en kreativ side og liker å lage ting...

Slik kan knuste potter bli den skjønneste hagepynt

Blomsterkrukker blir ødelagt. De knuser og sprekker, spesielt om man har glemt dem utendørs når frost og vinter kommer. Men ikke kast dem! Nedenfor skal...

5 smarte triks som åpner tette avløp

Det er få ting som kommer høyere opp på irritabel-skalaen enn tette avløp. Når du står i dusjen og du plutselig plasker rundt med...

Det er vår, og blomsterbutikkene flommer over av nydelige buketter i alle regnbuens farger. Ikke noe fanger vårstemningen som en vakker bukett på bordet. Dessverre er det ikke alle blomster som holder like lenge.

Om du har såkalte grønne fingre eller ikke, spiller ikke så stor rolle. Med dette trikset kan alle få blomstene til å holde lenger. Og trikset fungerer like godt på både roser, tulipaner, påskeliljer og alle andre typer snittblomster.

De fleste vet at det er lurt å snitte stilkene før man setter blomstene i vann. Kutt gjerne stilken på skrå. Dette gjelder spesielt for roser og andre blomster som har tynne stilker. Snitter du stilken på skrå, får de en større overflate til å suge opp vannet med. Løkplanter som tulipaner, har tykke stilker som lett suger opp vann, derfor kan de kuttes tvers over.

Vodka i blomstervannet

I tillegg til å snitte blomstene dine, kan du helle et par dråper vodka i vannet. Vodka hemmer nemlig blomstenes etylenproduktion. Etylen er en gass blomstene utskiller, som får dem til å visne fortere. Det skriver det danske magasinet Lime.

Et annet tips er å vaske og skylle vasen godt før man bytter blomster. Vask gjerne vasen med noen dråper klorin. Det er mange bakterier i blomstervannet, og disse får blomstene til å visne fortere.

Ifølge det danske magasinet kan litt vodka gjøre underverk for blomstene. Foto: Canva

Husk også å fjerne alle bladede nederst på stilkene, slik at det ikke er noen blader i vannet.

Klipp av hodene

Bruk kaldt vann i vasen, og hell i blomsternæringen som ofte følger med. Et annet tips, er å sette blomsterbuketten unna fruktkurven. Spesielt epler utsondrer etylen som korter blomstenes holdbarhet.

Når peonene eller tulipanene henger med hodet og synger på siste verset, kan du likevel få glede av dem noen ekstra dager. Klipp hodene av stilkene, og la hodene flyte rundt i små vaser eller skåler med vann.

73,691FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel