torsdag, juli 18, 2024

Slik ble det da alpinstjernen Sara Hector pusset opp badet

Populært

Da verdenscupstjernen Sara Hector og samboeren Robin renoverte tømmerhuset fra 1800-tallet hjemme i Duved, en knapp mil utenfor skimekkaet Åre, sto omtanke for miljøet bærekraftig design i fokus.

Den svenske toppalpinisten Sara Hector og samboeren Robin gjorde bevisste miljøvalg gjennom hele renoveringen.

70 prosent av materialene de har brukt er resirkulerte, og paret har bevisst valgt materialer fra nærområdet for å fange den Jämtlandske ånden. 

Relatert: Alt du trenger å vite om biopeis

Et av husets bad er kledd i naturstein fra Jämtland. Det andre badet, som vi er invitert inn i, fikk et helt annet utseende: Her valgte paret å gå fra det originale svenske og heller lage et baderom i luksuriøs grønn marmor hvor de gikk «all in».

Et baderom for rask restitusjon med produkter som både varer og setter et gullkantet preg på hverdagen for enhver ski- eller hverdagshelt.

Relatert: Åtte små bad til inspirasjon

Som for øvrige materialvalg i huset er holdbarhet viktig når det gjelder baderomsinnredningen.

Den svenske alpinstjernen Sara Hector og samboer Robin var opptatt av bærekraftige valg da de pusset opp huset.

Bruk og kast er ikke noe for Sara og Robin som har installert solcellepanel på taket som et supplement til jordvarmepumpen.

– Når jeg velger et produkt eller en ting forventer jeg at den skal vare i mange år og derfor ble jeg så glad da jeg fant servantskapet fra INR som har TX Top Extreme. Jeg vil ikke investere i noe som ser trøtt og slitent ut etter noen år og resulterer i at jeg må bytte. Det er ikke bærekraft, sier alpinstjernen.

Til baderommet der Sara skal fylle på med masse energi valgte hun speilet TOUCH fra INR – med belysning som kan justeres på ulike måter: fra fullt lys til dimmet og fra kaldt til varmt.

Relatert: Familiens baderom rommer det meste: Estetikk, funksjon og masse søskenkjærlighet

– Jeg kan tilpasse belysningen etter tiden på døgnet, men også etter mitt eget energinivå. Følelsen i baderommet blir helt forskjellig avhengig av hvordan jeg stiller inn lyset, forklarere Sara.

Knappene er integrert i speilet

Baderommet skal levere uansett tidspunkt på døgnet. Integrerte lyskilder i innredningen er en praktisk egenskap samtidig som det gir en skikkelig wow-effekt i hele baderommet.

Relatert: Sannas nyoppussede bad: Smakfullt og lite i moderne retrostil

Sara har valgt håndkletørkeren BOW fra INR. Den har et lekkert hvitt lys ned mot gulvet.

Håndkletørrer med lys

I et mindre baderom blir det også ekstra viktig å være bevisst på dusjveggen. Både utformingen og selve glasset påvirker den totale følelsen i rommet.

Relatert: Ti tips for et luksuriøst interiør på budsjett

– Vi valgte en minimalistisk dusjvegg med skinne som hjelper til å holde vannet på riktig side av dusjen. Vi valgte glasset Smoke både fordi det matcher marmorflisene, men også fordi det mørke glasset skjermer av når man dusjer. Det gjør at det blir enklere å dele plassen uten å miste privatlivet.

Sara forteller at de ville skape et baderom som gir energi, både før og etter en lang dag. 

– Vi lever et aktivt liv og tiden på badet blir derfor ekstra verdifull. Det var viktig for oss å finne baderomsinnredning som kunne matche og understreke dette og jeg synes vi lyktes veldig bra. Å gå inn på badet er litt som å tre inn i en annen verden. Her fyller jeg på med energi, sier alpinstjernen.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel