torsdag, juli 18, 2024

Ti tips for et luksuriøst interiør på budsjett

Populært

Det behøver ikke å koste skjorta å skape et luksuriøst hjem. Her er ti gode tips som løfter boligen fra fin til fantastisk!

Det er alltid spennende å se på bilder fra andres hjem på Instagram, Pinterest eller når man går forbi noen store vinduer i nabolaget. Vi liker å la oss inspirere, og ønsker kanskje at leiligheten eller huset skulle hatt et annet uttrykk enn det vi selv har råd til eller klarer å skape. Spesielt når man skal flytte og selge, er det viktig å få leiligheten til å skinne litt ekstra.

Kreativ leder i Fargerike, Tale Olivia Henningsen, har ti råd som kan hjelpe deg å få et mer luksuriøst preg på hjemmet ditt.

1. Mikset møblement

Bland ulike stil-epoker og sett de gamle lenestolene sammen med en moderne sofa.

Kanskje har du et bord eller kommode med buede ben som du kan mikse sammen med tepper i en annen stil?

Foto: Fargerike

2. Monokromatisk interiør

Møbler, vegger, tak, lamper og tekstiler i hvite eller beige toner og enkle former, kan fremstå slående vakkert. Bringer du inn noen små detaljer som bryter med farger eller former, bekrefter du stilen.

Foto: Fargerike

3. Antikke elementer

En antikk lenestol, et fasjonabelt teppe fra svunne tider, en messinglampe eller en gammel, ærverdig kiste – alle er elementer som umiddelbart kan løfte opplevelsen av et interiør.

Ikke alt på en gang, selvsagt, da blir det litt i overkant, men ved å sette frem én og én skatt, skaper du raskt en følelse av luksus.

Foto: Fargerike

4. Tapetsert fondvegg

Velg en fantastisk tapet med overdådig mønster som fondvegg! Bruk gjerne duse og delikate farger på resten av interiøret for å fremme fondveggen.

Innred med omhu for å la tapeten fremstå som det viktigste i rommet.

Foto: Fargerike

5. Naturlig treverk

Ekte treverk gir en varm og lun atmosfære som vil oppleves eksklusiv på en litt nedtonet måte. Med rustikke gulv hvor kvister og årringer får lov å komme til sin rett, og solide møbler i moderne former delikat kombinert, skaper man karakter og eleganse.

Spiletapet på et felt på veggen og et vakkert salongteppe i naturfarger, kan enkelt løfte stilen til nye høyder.

Foto: Fargerike

6. Naturlig belysning

Store vinduer har blitt mer og mer vanlig, og definerer blant annet funkis-stilen. Hvis du kan velge, legg oppholdsrommet til det rommet der du har mest naturlig lysinnslipp.

Rikelig med lys oppleves luksuriøst, nesten uten at du trenger å tenke på møbler. Minimalistisk møblering, samt lett og delikat solskjerming fikser resten.

Foto: Fargerike

7. Soneinndeling

Å dele rommet inn i soner er virkningsfullt. Benytt veggdekor, ulike veggfarger eller tepper til å skape rom i rommet. Det kan både øke romfølelsen og oppfattes som ryddig og stilfullt. Det er dessuten en kostnadseffektiv måte å sikre et eksklusivt uttrykk på.

Foto: Fargerike

8. Takhøye draperier

Rom med ekstra takhøyde fremstår luksuriøst i seg selv, men om du ikke har den fordelen, kan du jukse deg til det.

Heng gardinene fra tak til gulv, og mal taket og veggen i samme farge. Med enkle midler kan du få rommet til å visuelt forandre størrelse og oppleves både luftig og elegant.

Foto: Prestigious Textile

9. Lek deg til større plass

En bolig med store saler og luft under taket kan være drømmen for mange, men det er jo ikke slik de fleste av oss bor. Likevel kan vi åpne rommene med enkle midler. Ved å bruke få, men stilrene elementer i møbleringen, løfter du enkelt uttrykket.

Bruk speil på veggene for å gi opplevelsen av romslighet. Benytt enkle kvalitetsmøbler med smale ben. Legg et stort, enkelt teppe på gulvet så trekker du fokus vekk fra mangelen på dyre designmøbler. Smart, ikke sant?

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

10. Friske blomster

Heldigvis er det blitt moderne med planter i interiøret igjen, og vi omgir oss med mye grønt. Men skal du løfte uttrykket med enkle midler, kan du benytte friske blomster i elegante vaser.

Det er lite som slår luksusfølelsen ved å komme inn på bad der det dufter deilig av ekte liljer. En sofistikert løsning med vaser i ulike størrelser, vil bli vakkert selv om blomstene ikke er så mange.

Foto: Creative Commons
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel