torsdag, juli 18, 2024

Familiens baderom rommer det meste: Estetikk, funksjon og masse søskenkjærlighet

Populært

«Badekar» sto det – med store bokstaver øverst på guttenes ønskeliste – da Vibeke og Morten begynte å planlegge familiebaderommet i den nye villaen på Kolbotn utenfor Oslo.

Med tre gutter under 7 år og en brennende interesse for form og interiør var det viktig å finne løsninger for ganske forskjellige behov.

Det nye baderommet skulle være estetisk tiltalende og samtidig superfunksjonelt. Målet var et baderom der alle fem i familien kan oppholde seg – og trives – samtidig.

Servantskap AIR Wood i beiset eik med massive detaljer. Servantbatteri fra INR by Primy. Foto: INR

Paret kjøpte tomten med det opprinnelige huset som bare hadde to soverom allerede i 2017. De startet planene med å bygge nytt med en gang, men så sa det stopp. Skikkelig stopp. De så seg nødt til å bytte arkitekt og byggetillatelsen drøyde.

Så kom den tredje sønnen og etter det kom bryllupet. Ikke før i oktober 2022 kunne familien flytte inn, og det var ikke en dag for tidlig, for med tre små barn blir hverdagen lett kaotisk. Endelig skulle de få nyte det nye baderommet som er designet for å gjøre fem personer klare om morgenen – samtidig som det må gi foreldrene effektiv restitusjon om kvelden…

Vibeke, som jobber som grafisk designer, har en stor interesse for interiørdesign og driver Instagramkontoen @enkontrast. Hun beskriver interiørstilen sin som skandinavisk og ganske minimalistisk, men hun er samtidig ikke redd for å blande inn farger.

Den plassbesparende og energieffektive håndkletørkeren LINE. Foto: INR

Når Vibeke innreder, lager hun først et moodboard – på ekte eller på Pinterest – der hun kombinerer fliser med ulike farger og materialer. Når den riktige følelsen kommer, dykker hun ned i produktvalgene. I det nye baderommet er basen beige med innslag av mørkt tre og svarte detaljer.

Baderomsinnredning med stuefølelse

Vibeke var på utkikk etter baderomsinnredning som ikke skulle føles for mye baderom fordi hun var redd for en altfor steril følelse. En mer koselig og luksuriøst stuefølelse var det hun var ute etter, helst i mørkt tre for en varmt og eksklusivt touch.

Valget falt på et servantskap fra INRs nye serie AIR Wood. Et svenskprodusert førsteklasses møbel med håndverksfølelse – helt i tråd med det hun ville ha. Til dette valgte hun servantbatteri og bunnventil i Brushed Bronze fra INR by Primy.

Servantskapet Air Wood Foto: INR

Rom i rommet med dusjglasset Sway

Badekaret var en selvfølge fra start, men Vibeke og Morten ville ikke gi slipp på tanken om dusjen. Vibeke hadde forelsket seg i det bølgeformede glasset Sway som hun visste ville passe veldig bra sammen med det øvrige farge- og materialvalget i beige og mørkt tre.

En herlig privat plass for dusj og bad bak dusjveggen EDGE med glasset Sway. Foto: INR

Løsningen ble en dusjvegg fra INRs nye dusjserie EDGE mellom badekaret og resten av rommet, som en kombinert dusj og skillevegg.

Den ekstra høye dusjløsningen gir en stilig og praktisk rom i rommet-løsning med privatliv for den som bader eller dusjer – praktisk når man er fem i familien.

Ekstra funksjonalitet som investering

Skuffer som inviterer til orden Foto: INR

At badet skal være både funksjonelt og estetisk er viktig for Vibeke, og når det kom til tilvalg valgte hun å investere:

– Bare fordi man har små barn betyr ikke det at man ikke kan legge noen ekstra kroner i smarte tilvalg i innredningen. Det føles ekstra morsomt når en løsning som er skikkelig kul også viser seg å være veldig praktisk. Som belysning i øvre skuff og under servantskapet. Det er jo bare så lekkert – og samtidig en gudegave på natten når guttene skal på do. Jeg skjønte ikke helt hvor bra dette tilvalget skulle vise seg å være da jeg kjøpte det – og jeg angrer ikke et eneste sekund på at jeg investerte i det, sier hun.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel