torsdag, august 18, 2022

Skap sjel og dramatiske romeffekter med speil

Populært

Speil har alltid skapt mystikk, fascinasjon og illusjoner. I dag bruker vi speil for å fremheve interiøret, og det er fortsatt illusjon og optisk bedrag vi er ute etter.

En gang var speil veldig kostbart, og dessuten både farlig og vanskelig å lage. Ved å ha mange speil, fikk man altså frem både status og storslagenhet. Tenk bare på den flotte speilsalen i Versailles!

Forstørrer og forsterker

– Nå bruker vi speil for å fremheve et interiør, og på lik linje som før, er det illusjon og optisk bedrag vi er ute etter. Ved å bruke speil kan vi sette fokus på vakre detaljer, forstørre rom, hente inn dagslyset, forsterke linjer og utdype stilen på rommet, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Ekspertene bruker altså speil for å øke romfølelsen, hente inn lys og skape stemning i et rom. I tillegg til å få rom til å virke større, er speil også en dekorativ interiørdetalj.

Med speil kan du skape blikkfang, og dersom du har fin utsikt, kan du hente den inn i boligen via speilet.

Runde speil

I det moderne interiøret hvor kvadrat og spiler er i fokus, passer de runde speilene perfekt, og speilformen gir rommene et mykere uttrykk.

Dette fine speilet fra House Doctor finner du hos Plakatbar.

Til dette interiøret er det veggfargene som er spilt opp mot hverandre. Den grå fargen speiler seg og gir en vakker dybde på den gule veggen.

Rommet er malt i «Grå Stemning» og «Ekte oker». Vi ser kontrasten speile seg. Foto: P.E: Jæger/ Fargerike

Art deco-bue 

Speilet med bue har inntatt hjemmene våre de siste årene. Inspirasjonen er hentet fra art deco-perioden, og denne stramme og geometriske stilen er perfekt til speil.

Ved å hente opp elementer fra ulike stiler får vi et lekent uttrykk i interiøret. Den mørke og mystiske veggen er malt i fargen 1001 Natt og gir rommet et feminint uttrykk.

Leken med det maskuline og feminine gir spenning til rommet.

Foto: P.E. Jæger, Fargerike

Smal sak

For å få frem en egen dybde, er speilets kraft noe helt utenom det vanlige. Ofte brukes speil til en funksjon, for å speile seg selv, men det kan like gjerne være en dekorativ og virkningsfull del av det hele. Det smale speilet i hjørnet på dette rommet gir en illusjon av enda et nytt rom.

Soverommet er malt i drømmende Oktobergrå. Foto: P.E. Jæger/Fargerike

Rund i kantene 

Det runde speilets magi fortsetter fra rom til rom. På soverommet det ofte kjærkomment med et speil, eller kanskje flere?

Både til helfigur, men også som en dekorativ effekt. Med en bred ramme på speilet, skapes et nytt designelement. 

Veggen er malt i Fata Morgana og flyter vakkert bak det strenge speilet. foto: P.E. Jæger, Fargerike

Speil med stil 

Velg speil tilpasset ditt interiør. Selv om vi i dag har trender selv på speil, vil uansett rommet og dekoren være det aller viktigste.

På samme måte som at vinduet er husets sjel, kan vi godt si at speilet er det samme for et interiør. Stilhistoriske speil med vakkert glass og utskjæringer vil passe perfekt til et hjem hvor historiske detaljer er i fokus. 

Vegg i fargen Alba Salix og tak i Nude skaper romantisk preg på rommet. Foto: P.E. Jæger/Fargerike
1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel