mandag, juni 24, 2024

Rosenthal bringer glamouren fra de store operaene hjem på middagsbordet

Populært

God design er som musikk. Og akkurat som musikk skal vakkert porselensservise fascinere og overraske, invitere til diskusjon – men aldri la deg overse det.

Ut av en blanding feltspat, kvarts og kaolin har Rosenthals porselenskunstnere latt seg inspirere av vakre musikkverk.

Med serviset «Magic Flute» (Tryllefløyten) fanger Bjørn Wiinblad eventyrverdenen til Mozarts mest berømte opera i hvitt porselen.

I Rosenthal Heritage Collection gjenskaper Gianni Cintis «Turandot» den teatralske magien til Puccinis opera med samme navn.

Den praktfulle «I love Baroque» der Rosenthal møter Versace nok en gang er like kraftig som orgelmusikken fra Johann Sebastian Bach.

Vi har tittet på de tre teatralske operaene Rosenthal tar hjem som ramme for en nydelig søndagsmiddag med familiær småkjekling – eller et selskap der du skal feire det gode i livet med dine aller kjæreste venner.

Bjørn Wiinblads Tryllefløyte

«Magic Flute» av Bjørn Wiinblad er en operadrøm i porselen. Han presenterer en fantasifull og unik syntese av musikk og bordkultur.

Middagsserviset «Magic Flute» henter inspirasjon fra Mozart-operaen Tryllefløyten. Det har noe helt spesielt som ikke er synlig ved første øyekast: En dekorasjon under porselenserviset!

Selv i den hvite versjonen bærer alle delene av serviset teksten til opera-librettoen til scenen vist i porselenrelieffet. Den er skrevet under tallerkenene i Bjørn Wiinblads dekorative håndskrift og dekorert i gull.

Gianni Cintis Turandot

Glasskunstneren Gianni Cinti har latt seg inspirere av Giacomo Puccinis berømte opera «Turandot» når han har skapt sin hyllest til musikken i porselen.

Her leker overdådige pionérblomster, bambus og ginkgo-blader med gyldne øyenstikkere.

De poetiske porselenmaleriene er satt mot en hvit eller mørk blå bakgrunn innrammet av en smal gullkant.

Rosenthal meets Versace – I Love Baroque

Motehuset Versace er kjent for å kombinere det tidløse og moderne ut fra glamorøse historiske epoker.

«I love Baroque» er det nyeste tilskuddet i det lange samarbeidet mellom Rosenthal og Versace. Her kombineres det overdådige fra barokken med en moderne fargekombinasjon i svart, hvitt og gull.

Medusa-hodet er selvsagt plassert midt i tallerkener og kopper i skinnende gull. Medusa, som i gresk mytologi er en kvinne med vinger som hadde levende slanger som hår, er omgitt av neoklassisistiske symboler som skaper en fin kontrast på kanten.

Det hele er innrammet av vakre geometriske mønstre. Ifølge mytologien ble alle som så på Medusa til stein – og det er vanskelig å ikke stå veldig stille en lang stund og betrakte henne midt i all perfeksjonen i «I love Baroque».

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel