fredag, september 29, 2023

Dette er vårnyhetene fra Norgesglasset

Populært

Nå lanserer Norgesglasset flere nyheter som passer perfekt til koselig frokost og servering. 

Mange kjenner Norgesglasset og de fine, praktiske krukkene fra 1902. I serien finnes det også mange produkter både til servering og interiør som skaper en god og lun stemning.

Årets vårnyheter fra den populære serien er en skjønn melkemugge med kork og praktiske, stablebare kjøkkenglass med den ikoniske logoen på. Kjøkkenglassene kommer i 6-pakk.

Relatert: Blåser nytt liv i lampeikon fra 1930-tallet

Foto: Rannveig Lia/Hadeland Glassverk

Den økende interessen for kortreist, økologisk og hjemmelaget mat har bidratt til at Norgesglassene har fått sin renessanse. I motsetning til mange plastikkbeholdere er glassene helt fri for giftstoffer og kan brukes gang på gang.

Relatert: Våren har kommet til Ellos Home

Glassene kommer i 6-pack med veil. utsalgspris 299,- kr

Det kjente sylteglasset, med sin karakteristiske Norge-logo, revolusjonerte den norske matkulturen da det kom på markedet i 1902. For første gang i historien kunne husmødrene med enkelhet konservere matvarer, slik at de kunne spises året gjennom.

Foto: Rannveig Lia/Hadeland Glassverk

Det var Verkseier, Hans Berg, på Hadeland Glassverk som satte i gang den første produksjonen av det som senere skulle bli til Norgesglasset. Han var inspirert av glasskrukker for hermetisering, sylting og konservering fra den engelske produsenten Kilner Jar, men designet selv en forbedret lokk-mekanisme for å gjøre krukken lufttett.

Relatert: Tre og jordfarger preger hagenyhetene fra Ikea

Melkemugge med kork har veil. utsalgspris 199 kr.

Rundt unionsoppløsningen fikk sylteglassene den karakteristiske Norge-logoen som varemerke. Norgesglasset slik vi kjenner det var født! På grunn av sin anvendelighet og robusthet økte etterspørselen for hvert år som gikk. Derfor har det inntil i dag blitt produsert flere enn 75 millioner glass. Siden Norgesglasset var allemannseie, ble det med tiden en del av det norske språket som en betegnelse for sylteglass til hermetisering.

1,238FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel