torsdag, juli 18, 2024

Oppskrift på Sarah Bernhard

Populært

Sarah Bernhard er en av våre «nye» julekaker. Den nydelige mandelbunnen, sjokoladekremen og sjokoladetrekket har bidratt til at den har blitt en ny juletradisjon for mange som har prøvd seg på denne kaken.

Sarah Bernhardt er kaker som er oppkalt etter en fransk skuespillerinnen ved samme navn. Hun var superstjerne på europeiske teaterscener på 1870-tallet. På rollelisten hennes sto Kameliadamen, Ruy Blas av Victor Hugo og en rekke andre store roller i franske klassikere.

Sarah Bernhardt som Kleopatra. Foto: Public Domain.

Men Sarah Bernhardt spilte også mannlige roller – blant annet Shakespeares Hamlet. Hun var kjent for sin eleganse, og Victor Hugo kalte henne «kvinnen med den gyldne stemmen».

Tilnavnet hennes var «Den guddommelige Sarah».

Dette er et tilnavn som trygt kan brukes om disse herlige konfektkakene også. Det er litt variasjoner på oppskriften som i sin tid ble utviklet av den danske konditoren Johannes Steen. Vi i Huslig er ekstra glade i denne varianten fra Opplysningskontoret for Brød og Korn.

Vær oppmerksom på at kaken bakes over to dager.

Les også: Sju supertips for en stressfri førjulstid
Les også: Glutenfri appelsinkake

Dette trenger du (20 kaker)

Mandelbunner:

170 g mandler
2.3 dl melis
2 eggehviter

Sjokoladekrem:

3.3 dl kremfløte
1 plate mørk sjokolade

Sjokoladetrekk:

1 plate kokesjokolade
Ca. 4 ss nøytral olje
20 skoldete mandler

Slik gjør du

Kok opp kremfløte og tilsett grovhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap til den er helt kald (gjerne over natten).

Mal mandlene og bland dem med siktet melis. Pisk eggehvitene helt stive og rør dem inn i mandelblandingen. Legg deigen i klatter med spiseskje på papirkledd bakeplate. Stek bunnene ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Les også: Få julekakene til å holde lenger med rett oppbevaring
Les også: Tre sorter klassisk sild til julefrokosten

Pisk sjokoladefløten på samme måte som du pisker vanlig kremfløte. Bruk en liten smørekniv til å forme kremen som spisser eller bruk sprøytepose. Sett Sarah Bernhardt-kakene til avkjøling.

Smelt sjokolade sammen med olje. Avkjøl noe. Dypp Sarah Bernhardt-kakene ned i den smeltede sjokoladen slik at de blir glasert. Pynt gjerne kakene med en skoldet mandel.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel