Det norske laget leverte den beste maten under Nordic Green Chef. Det var sterk konkurranse, men det var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth som vant konkurransen.
Noen av de beste nordiske kokkene var tatt ut til å konkurrere i Nordic Green Chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association.
Dette var andre gang denne kokkekonkurransen ble arrangert.
Kjøkkensjef Sven Erik Renaa, som har lang fartstid som internasjonal dommer, var hoveddommer for konkurransen.
– Det har vært en fantastisk opplevelse å være dommer i Nordic Green Chef, og fem flotte lag har imponert. Det kan være utfordrende å lage hovedrett med bare grønnsaker. Men det ble strålende levert, med friske, gode smaker med herlig sommerkål og hvit asparges i hovedrollen. Kjempegøy å se kreativiteten til årets deltagere sier Renaa.
Relatert: Bocuse d’Or: Norsk sølv i «kokke-VM»
Deltagere på hjemmebane
Norges lag var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Nils vant Årets grønne kokk i mars. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis på Britannia hotell og 2 rom og kjøkken. Det var full applaus da de leverte sine retter.
De to kokkene forteller at det var litt av et maratonløp de gjennomførte.
– Vi er strålende fornøyde med egen innsats. Det er knapt med tid, så det ble travelt, men samtidig godt å utfordre seg selv. Det er så stort å være med på dette, vi elsker det grønne og slår gjerne et slag for det, sier Flatmark.
Relatert: Biff med Bendi: Bocuse d’Or-medaljisten deler tips for en perfekt biff
Nykål i hovedrollen i hovedretten
I forretten skulle norske små tomater, gulrot og lollosalat inngå.
Det norske laget serverte pasta dumpling fylt med kremet salat, bakt gulrot med tomatsalat og tomatsaus.
I hovedretten skulle ny sommerkål og hvit asparges inngå.
Relatert: Trond Moi lanserer bærekraftig Farmen-kokebok
Her serverte det norske laget stekte sommerkålbåter fylt med løk- og soppkrem, toppet med ristede hasselnøtter, smørdampet hvit asparges servert på strimlet, frest sommerkål (de ytterste bladene av sommerkålen) og panert potetpure, servert med aspargessaus.
I desserten skulle rabarbra, friske jordbær og mørk sjokolade inngå.
Der leverte de norske kokkene sjokolademousse med jordbær, rabarbrakake med friske jordbær og rabarbra skum og rabarbra gele, servert med iskrem og honningsmuler.