mandag, juni 24, 2024

Nå er det tid for å plante rabarbra

Populært

Rabarbraen er en staude, og om du passer på den så vil den vokse opp år etter år. Du kan plante den enten sent på høsten, eller tidlig på våren.

Planten liker seg best i blandede sol- og skyggeforhold, og med lett fuktig jord. Dersom du har en komposthaug i hagen, og forholdene ellers passer, vil rabarbraen elske å stå i den næringsrike jorden der.

Rabarbraplantene har store blader, så vær forsiktig med å ha den rundt andre planter. Det kan fort ende med at de store bladene skygger for naboplantene som også trenger lys.

Dersom du – som svært mange andre nordmenn – allerede har rabarbra i hagen din, kan du dele eldre planter om våren, slik at du får flere.

Avleggerne plantes cirka fem cm under jorden. Pass på at du vanner rikelig – enten det er nye planter fra hagesenteret eller du har plantet avleggere fra de gamle rabarbraene dine.

Les også: Tre nydelige oppskrifter med rabarbra

Allerede andre året du har rabarbra kan du trekke forsiktig. Tredje året er plantene klare til at du kan trekke for fullt.

Pass på at det alltid er noen blader igjen på planten når du trekker stilker. Det er nemlig bladene som samler energi slik at planten danner enda flere skudd. Stilken må du ta helt nede, slik at det ikke blir stående igjen stilk som råtner.

Når blomsterskuddene kommer, fjerner du skuddene, slik at de ikke tar næring. Det vil gi deg langt flere stilker.

Vær ellers forsiktig med å trekke rabarbra etter St.hans. Det er ikke farlig å spise rabarbra som er trukket senere på sommeren, men planten kan bli svekket neste år om den høstes hele sommeren gjennom.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel