fredag, juni 14, 2024

Slik tar du vare på robotgressklipperen din

Populært

En robotgressklipper blir fort en uunnværlig del av hagen. Med et par enkle grep kan gressklipperen holde i mange år og gi deg en vakker og velstelt plen sesong etter sesong. Her får du vite hvordan, og i tillegg vite hva du IKKE må gjøre.

En robotgressklipper trenger ikke mye vedlikehold for å holde lenge, men setter du av litt tid til rengjøring og bytter knivblader når det trengs, kommer du langt.  

TIPS: Slik velger du riktig robotklipper

Her kommer Elkjøp sine beste tips fra Arnstein Værdal, salgssjef i Elkjøp Norge, sammen med en viktig advarsel han vil understreke aller først:

– Aldri la robotgressklipperen din jobbe om natten. Da kommer pinnsvinene frem, da de er nattdyr som kommer ut når solen går ned. Pinnsvinene klarer ikke høre de stillegående klipperne, og robotgressklippere er dermed farlige for de små dyrene, sier Værdal.

Beskytt mot sollys og ekstremvær

For ekstra beskyttelse mot sol og for mye regn, kan en liten garasje til klipperen din og ladestasjonen være en god løsning. Sol kan nemlig bleke klipperen.

RELATERT:
Velg riktig gressklipper til din hage
Derfor skal du ikke fjerne løv og kvist i hagen din
11 tips til perfekt gressplen

Ladestasjonen bør plasseres på et flatt sted i enden av plenen slik at klipperen kan kjøre rett inn i den. Taket kan løftes for enkel tilgang til gressklipperens kontrollpanel.

Hva med trampolinen?

Har du trampoline eller fotballmål i hagen og ønsker at robotgressklipperen skal klippe rundt må du legge en kabel der også.

Hvis du ønsker at det skal klippes under trampolinen kan du sette på noen plankebiter ved trampolinens føtter slik at ikke klipperen setter seg fast oppå føttene.

Ta vare på bladene!

For å unngå ineffektiv og ujevn klipping av gresset er det viktig å ta vare på bladene til robotgressklipperen.

Det anbefales å forsiktig tørke av bladene etter hver bruk med klut eller børste.

Bladene bør derimot ikke slipes, men byttes ut for optimalt resultat. Har din robotgressklipper små knivblader bør du skifte disse etter ca 4-6 uker avhengig av plenens størrelse. Har den store kniver kan de holde en hel sesong uten å bli skiftet.

Alle bladene bør byttes og monteres samtidig. Det tar bare fem minutter og alt du trenger er en skrutrekker, skruer og blader. Husk å velge blader som er godkjent til din klipper.

Rengjøring av robotgressklipper

Du bør helst rengjøre klipperen når du setter den bort for vinteren, men har du ikke gjort det kan du gjøre det før sesongen.

Overflatene til robotgressklipperen trenger også pleie – bruk en fuktig svamp for å fjerne smuss. Det anbefales å bruke en rensespray for å effektivt rengjøre alle plastdeler. Bruk en børste for å bli kvitt gress som kan ha samlet seg på undersiden av klipperen.

Få alt du trenger til å holde din gressklipper i god stand med dette vedlikeholdssettet.

Ikke glem hjulene!

Regn og vått gress kan gjøre det vanskelig for robotgressklipperen å klippe gresset. For at robotgressklipperen skal bevege seg lettest mulig rundt er det viktig at hjulene ikke blir hindret av oppsamling av gress og gjørme. Hjulbørster kan enkelt setter på, for å holde hjulene så rene som mulig.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel