Hjem Hage og blomster Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Reklame

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter, den dreper ugress, den holder blomsterbuketten din frisk lenger, og mye, mye mer.

De fleste kjenner til at eddik er et vidundermiddel på kjøkkenet. Eddik fjerner både fastbrent fett i kasseroller og den rengjør møkkete stekeovner. Men visste du at eddiken også kan gjøre underverker for plantene dine?

plakatbar

7 ting eddik gjør for plantene dine:

eddik
Eddik kan ha mange fordeler for plantene. Foto: Canva

Reklame

1 Døde blomster får nytt liv.

Har blomstene dine tatt kvelden på grunn av sopp eller lus? Da kan du helle to teskjeer eddik i en sprayflaske og fylle på med kamillete. Spray på planten din, og vips, så vil den våkne til liv igjen.

2 Gamle og skitne leirkrukker

Leirkrukker ser flott ut i hagen. Men etter kort tid, blir de gjerne skitne og stygge. Og de er helt umulige å få rene igjen. Men eddik gjør jobben.

Legg krukkene i en balje med like mye eddik som vann. La de ligge en stund, og skrubb. Da blir de skinnende rene.

3 Eddik gir næring til jorda

Bland noen desiliter eddik i et par liter vann og vann plantene dine som vanlig. Eddik tilfører næring og øker syreinnholdet i jorda.

4 Ta knekken på ugresset

Eddik er et helt naturlig ugressmiddel. Spray litt hvitvinseddik på ugresset, og det vil dø innen kort tid.

5 Snittede blomster lever lenger

Tilsett to spiseskjeer hvitvinseddik og en teskje sukker i blomstervannet. De friske blomstene dine kommer til å leve mye lenger.

6 Holder småkryp og snegler borte

brunsnegle
Eddik skal være et yndig middel mot den forhatte brunsneglen. Foto: Wikipedia Commons

Eddik er et naturlig innsektsmiddel. Spray det i kantene av blomsterbedene dine, og småkrypene vil holde seg langt unna. Du kan også spraye eddik rett på brunsneglene.

Da er det bare å ta fatt på planting og potting. Og med en flaske eddik på lur, kommer mest sannsynlig resultatet til å bli helt fabelaktig.

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

Lag en stilig hjemmekino-salong med gamle europaller

Folk har virkelig fått øynene opp for gamle europaller og alt de kan brukes til. Og i dag lager man både sofaer, bord og...

Sett en halv salat i vann og se hva som skjer like etter

Matsvinn er et enormt problem. Ifølge DinSide kaster hver nordmann 42,6 kilo spiselig mat hvert år.  Noe av de vi kaster mye av er frukt...

Den 96 år gamle damen skulle selge huset. Megleren ble målløs – her har tiden stått stille i 72 år

Nyheten om det urørte huset spredte seg fort da eieren bestemte seg for å selge. En megler tok tak i oppdraget, og ble helt...

10 brilliante ting eddik kan brukes til

Eddik kan brukes til så mye mer enn bare til matlaging. Eddik er et fantastisk vidundermiddel som kan hjelpe deg med alt fra stinkende...

Forskning viser at de som gjør husarbeid, lever lenger

Det er kanskje ikke det morsomste du vet. Men neste gang du løper rundt med støvsugeren, sitter på kne og vasker doen eller pusser...

Neste artikkel