torsdag, juli 18, 2024

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Populært

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter, den dreper ugress, den holder blomsterbuketten din frisk lenger, og mye, mye mer.

De fleste kjenner til at eddik er et vidundermiddel på kjøkkenet. Eddik fjerner både fastbrent fett i kasseroller og den rengjør møkkete stekeovner. Men visste du at eddiken også kan gjøre underverker for plantene dine?

7 ting eddik gjør for plantene dine:

eddik
Eddik kan ha mange fordeler for plantene. Foto: Canva

1 Døde blomster får nytt liv.

Har blomstene dine tatt kvelden på grunn av sopp eller lus? Da kan du helle to teskjeer eddik i en sprayflaske og fylle på med kamillete. Spray på planten din, og vips, så vil den våkne til liv igjen.

2 Gamle og skitne leirkrukker

Leirkrukker ser flott ut i hagen. Men etter kort tid, blir de gjerne skitne og stygge. Og de er helt umulige å få rene igjen. Men eddik gjør jobben.

Legg krukkene i en balje med like mye eddik som vann. La de ligge en stund, og skrubb. Da blir de skinnende rene.

3 Eddik gir næring til jorda

Bland noen desiliter eddik i et par liter vann og vann plantene dine som vanlig. Eddik tilfører næring og øker syreinnholdet i jorda.

4 Ta knekken på ugresset

Eddik er et helt naturlig ugressmiddel. Spray litt hvitvinseddik på ugresset, og det vil dø innen kort tid.

5 Snittede blomster lever lenger

Tilsett to spiseskjeer hvitvinseddik og en teskje sukker i blomstervannet. De friske blomstene dine kommer til å leve mye lenger.

6 Holder småkryp og snegler borte

brunsnegle
Eddik skal være et yndig middel mot den forhatte brunsneglen. Foto: Wikipedia Commons

Eddik er et naturlig innsektsmiddel. Spray det i kantene av blomsterbedene dine, og småkrypene vil holde seg langt unna. Du kan også spraye eddik rett på brunsneglene.

Da er det bare å ta fatt på planting og potting. Og med en flaske eddik på lur, kommer mest sannsynlig resultatet til å bli helt fabelaktig.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel