torsdag, juli 18, 2024

Sabine Marcelis’ funksjonelle estetikk lyser opp hos Ikea

Populært

Ikea og den Rotterdam-baserte designeren Sabine Marcelis lanserer Varmblixt.

Kolleksjonen fremhever skulpturelle belysningsobjekter, servise og tepper.

Når Sabine Marcelis slipper seg løs hos Ikea er resultatet en kolleksjonen designet for å samhandle med både direkte og indirekte lys.

Ikea forteller at dette markerer starten på en reise for dem, der de har mål om å styrke folks nysgjerrighet knyttet til belysning i rommet. Den er designet for å vise hvordan lys kan forandre utseende, følelsen og atmosfæren i hjemmene våre.

– Jeg ønsket å ta en uventet tilnærming til å utforske ideen om hvordan belysning fungerer i hjemmet og å inspirere folk til å vurdere nye former og elementer som blander seg inn i og fremhever ulike typer interiørrom på en ny, dristig og kunstnerisk måte, sier Sabine Marcelis.

Kolleksjonen utforsker også et av signaturmotivene i Sabines arbeider – den perfekt uendelige smultringen. 

Sabine Marcelis’ arbeid er i forkant av moderne materialinnovasjon innen produkt- og installasjonsdesign.

Hun jobber blant annet med glassprodusenter og er kjent for spennende partnerskap for å bringe sine ambisiøst eksperimentelle prosjekter til utførelse.

Kolleksjonen, som også fokuserer på en iboende varm fargepalett, har to tepper inspirert av strålene fra en solnedgang.

Det større teppet, som er laget av 100% håndtuftet ull, har en varm fargegradient og blekner mykt fra dyp oransje til gulgul som en solnedgang. Samtidig gir den overlappende stilen en illusjon av dybde og farge.

– Vår visjon var å fortsette å bygge på ideen om å blande design med skulpturelle objekter i etableringen av Varmblixt. Det er et samarbeid knyttet til den funksjonelle estetikken i rommet vårt, samtidig som vi inspirerer folk til å legge til målrettede og allsidige gjenstander i hjemmet», sier Henrik Most som er kreativ leder hos den svenske møbel- og interiørprodusenten.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel