fredag, september 29, 2023

Fem tips for å bygge billig

Populært

Sommeren er høytid for snekring og oppussing i norske hus og hytter. Her er fem tips for å bygge billig – året rundt.

– Vi merker god pågang på varehusene på sommeren. Det er mange som bruker ferien på å fikse opp hjemme eller på hytta. Samtidig ser vi at to helt like prosjekter kan få to helt ulike priser hvis man ikke legger ned en innsats i forkant. Det er viktig for oss i Byggmax å dele vår kunnskap for å sikre at kundene våre kommer billigst ut av sommerens prosjekt, forteller Norgessjef i Byggmax, Niklas Hamberg.

En undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne Byggmax viser at hele 8 av 10 planlegger å fikse selv i sommer.

– Vi ser både i varehusene, og gjennom undersøkelsen, at det er mange som skal fikse eller bygge selv i sommer. Det er fint, men det er ikke nødvendig å bruke hele feriepotten på plank og spiker. Det er jo hyggelig å ha litt til overs til sommerkos, avslutter Hamberg.

Byggmax’ fem tips for å bygge billig

Planlegg godt

Når du skal gå i gang med et prosjekt, lite eller stort, er det ekstremt viktig å planlegge godt. Da får du full oversikt over hva du trenger og kan planlegge innkjøpene dine deretter.

Sjekk pris hos de ulike byggevarekjedene 

Prisendringene vi har sett i det siste utgjør kun en brøkdel av prisforskjellen man finner mellom ulike byggevarekjeder.

Man sparer fort mer på å sjekke rundt enn å handle etter utviklingen i råvareprisene. Dette gjelder spesielt for privatpersoner, som står uten såkalt proffrabatt.

Bruk prisgaranti 

Ulike byggevarekjeder har ulik prisgaranti. Noen gir pengene tilbake hvis identisk vare er billigere et annet sted, og noen garanterer at de er billigst på hele prosjektet.

Det aller viktigste er å bruke dem aktivt. Her kan det være penger å spare! Byggmax garanterer lavest pris på hele byggeprosjektet.

Garantien gir deg tilbake 110 prosent av differansen hvis en lokal konkurrent setter ned prisen inntil syv dager senere.

Kjøp brukt

Hvorfor kjøpe nytt utstyr når du kan kjøpe brukt? Det finnes masse utstyr av høy kvalitet som er lite brukt på finn.no.

Lei eller lån utstyr

Aller best er om du leier eller låner utstyr til prosjektet ditt. En drill brukes for eksempel i gjennomsnitt kun 12 minutter i løpet av hele sin levetid. Hvis du leier eller låner utstyr bidrar sparer du både penger og miljøet. Kanskje du kan spørre en nabo?

1,238FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel