mandag, juni 24, 2024

Elbilprodusenten lanserer klimavennlig tretopp-hytte – se det lekre designet her

Populært

Elbilprodusenten Polestar har utviklet den kompakte trehytta KOJA, som kan bidra til å redusere reiser som kreves for å komme i kontakt med naturen.

Den kompakte tretopphytta «Koja» er designet av den finske designeren Kristian Talvitie, og bygget av materialer som har mindre avtrykk på miljøet enn tradisjonelle byggevarer.

Hytta er bygget i den landsbyen Fiskars, som er et kunst- og designerknutepunkt i det sørvestlige Finland. Du kjenner nok navnet fra kjøkkenskuffen – knivene og saksene lages også her.

Koja er det første bidraget fra Polestar Design Contest som blir realisert i sin helhet, og hytta er en del av «House by an Architect»-utstillingen under Fiskars Village Art & Design Biennale, som går frem til september i år. Temaet for Polestars designkonkurranse var fremskritt.

– Vi ble fascinert av ideen, og hvordan den overfører våre verdier til et annet miljø. Vi ble såpass imponerte at vi bestemte oss for å bygge hytten, sier designsjef Maximillian Missoni i en uttalelse fra Polestar.

Når Polestar, som eies av Volvo og Geely, trekker frem Koja fra denne konkurransen er det fordi de ønsker å sette fokus på reiser med mindre påvirkning på miljøet ved å redusere behovet for reising i utgangspunktet. Samtidig bringer den likevel besøkende nærmere naturen. 

Hytta festes til en trestanne rett under det koneformede taket. Dermed får man god utsikt til naturen rundt fra hyttas panoramafasade.

Koja er i takt med den voksende trenden med kompakte fritidsboliger, og i tråd med Polestars designspråk som minimerer bruken av materialer og energi samtidig som opplevelsen maksimeres.

– De fleste designere ser på design fra et brukerperspektiv. Jeg ser også på ting fra et miljøperspektiv. Det bør være en symbiose mellom designet og hvor det plasseres, sier deisgneren Kristian Talvitie som står bak den spesielle hytta som er laget av tre og ull.

Om dette etterhvert blir et tilbud fra Polestar sies det ingenting om. Foreløpig er det en konseptmodell.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel