Sesongmat: Klar for krabbefest? Tre herlige oppskrifter

av Helene

Krabbe er perfekt festmat for høstens sosiale krabbelag. Den er enkel å servere og det skaper god stemning rundt bordet når alle må jobbe litt for å finne maten inne i klørne og i krabbehusets små rom. 

Mange liker krabbene best naturell – vi har fått noen tips fra GodFisk.no du kan ta med deg på veien.

TIPS: Ikke kast sjømat-restene: Spar de heller for å lage denne gourmet-klassikeren

Vil du prøve en ny vri anbefales pepperkrabbe. Og har du rester? Da kan du rocke opp hverdagspastaen.

Krabbe naturell (4 personer)

Foto: Synøve Dreyer for Norges Sjømatråd

4 stk krabbe

loff

smør

majones

2 stk sitron

eddik

pepper

Krabbe naturell kjenner de fleste til. Alt du trenger er kokt krabbe, dill om du vil, sitron, majones, litt salat og noen gode tips på veien.

Beregne en til to krabber per person og gjerne flere løse krabbeklør.

Kjøp krabbe ferdig kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk.

Bruk skalldyrgaffel eller spiss pinsett for å finne maten inne i klørne og krabbehuset. Bruk nøtteknekker eller klotang til å åpne klørne. 

Husk også skylleboller og rikelig med servietter.

Skal du koke krabber selv? Slik koker, renser og deler du krabber.

Pepperkrabbe (2 personer)

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no for Norges Sjømatråd

Ingredienser

2 kg krabbeklør

8 cl soyasaus

2 ss honning

2 ss black pepper sauce

20 pepper, hel sort

4 båter lime

1 limesaft

2 stk sjalottløk

3 stk vårløk

olje

Sriracha-dressing

4 ss majones

1 ts sriracha

Slik gjør du

Vil du prøve en ny vri på krabbeklørne er pepperkrabbe tingen.

Kakk sprekker i krabbeklørne slik at du kommer til krabbekjøttet.

Ha olje og løk i en varm stekepanne. Tilsett soyasaus, honning og black peppersauce. Varm til det tykner.

Tilsett krabbe og limebåter og vend inn i blandingen. La putre til krabben er varm.

Rist sort pepper i panna og mal den i morter. Ha på, sammen med vårløk, til slutt.

Server med ristet brød og Shriracha-majo.

Kilde: Norges sjømatråd

Basilikumpasta med krabbeklør (4 personer)

Foto: Norges Sjømatråd

Ingredienser

20 stk krabbeklør

4 pors pasta

2 fedd hvitløk

0.5 stk chili, rød

2 ss olivenolje

salt og pepper

Saus

1 potte basilikum, frisk

2 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

0.5 ts salt

0.25 ts pepper

Server med

2 stk lime

Slik gjør du

Rens krabbeklørne.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Finhakk hvitløk og chili, og stek raskt i olivenolje sammen med krabbeklørne, litt salt og pepper.

Kjør basilikum, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en blender til det blir en glatt saus.

Sil kokevannet av pastaen og vend den inn med basilikumsausen.

Kilde: Norges sjømatråd

Du liker nok disse