Enkel og himmelsk Oreo-dessert i glass – klar på 20 minutter!

av Elisabeth

Har du lyst på en rask, søt og uimotståelig dessert som barna vil elske? Denne oreodesserten med fløyelsmyk ostekrem og søte kjekslag er perfekt når du vil imponere – uten å bruke hele kvelden på kjøkkenet. Server i glass for en ekstra lekker presentasjon! Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Matprat / Margrethe Myhrer

Oreo-dessert i glass

Print
Serveringer: 8 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 340 Kalorier 25 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 350 g kremost naturell

  • 3 dl kremfløte

  • 1 stk. vaniljestang

  • 2 ss sitronsaft

  • 120 g melis

  • 2 pk Oreo-kjeks (ca. 28–30 stk)

SLIK GJØR DU

  1. Lag ostekremen
    Ha kremosten i en kjøkkenmaskin sammen med 2 ss fløte, sitronsaft, melis og frøene fra en vaniljestang. Kjør til du får en jevn og glatt masse.
    👉 Tips: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med kniv.

  2. Pisk kremfløten
    Pisk resten av fløten i en egen bolle til den danner myke topper – ikke for stiv. Vend kremen forsiktig inn i osteblandingen med slikkepott. Nå har du en luftig og syrlig ostekrem!

  3. Knus Oreokjeks
    Del kjeksene i små biter eller grovknus dem med en kjevle. La noen være litt chunky for god tekstur.

  4. Monter desserten
    Legg et lag knuste Oreos i bunnen av hvert glass, etterfulgt av et lag ostekrem. Gjenta til glasset er fylt – avslutt gjerne med kjeks på toppen.

  5. Sett kaldt
    Oppbevar desserten i kjøleskapet frem til servering, helst minst 30 minutter.


💡 Tips for å bruke opp restene

Har du Oreo-kjeks til overs? Lag milkshake med vaniljeis og melk!

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse