Hvis du er glad i kaffe vil trolig Espresso & Tonic bli en favoritt for deg også.
Espresso & Tonic ble en av de store trendene i Japan i 2022, og populariteten har økt også i andre deler av verden.
Det er nok først og fremst en sommer-drikk, men gjør seg også godt som mocktail der man ønsker et alkoholfritt alternativ.
Drikken består av espresso og tonic. Bitterheten til de to komponentene utgjør en fin kombinasjon i en forfriskende, sprudlende drink som er sterkere og dristigere enn en mer klassisk iskaffe.
Dersom du ønsker en litt mildere versjon kan du bytte ut tonic med kullsyreholdig vann, for eksempel Farris eller Perrier.
En annen populær vri, ifølge Tokyo Weekender, er å ha en skive sitron, appelsin eller annen sitrusfrukt i drikken.
Ingredienser
30 ml espresso (kald)
Tonic for å toppe opp
Is
Lime-skall som garnityr
Slik gjør du
Brygg 30 ml espresso, og la den avkjøles litt. Hell sakte over et stort glass tonicvann med mye is. Pynt med en limekive, hvis du vil, før servering.