fredag, september 17, 2021

Har du søvnproblemer? Disse 5 plantene kan faktisk gi deg bedre søvn!

Populært

Hender det ofte at du på slutten av uken tenker at «jammen har jeg fått sove nok denne uken!». Ikke det? Da er du ikke alene. En stor andel av befolkningen har problemer med å få seg nok søvn, mange av oss går med konstant underskudd på den viktige restitusjonen.

Ligger du lenge våken før du klarer å sovne? Sover du lett og våkner av den minste lyd? Sliter du med mareritt? Grunnen for at vi ikke sover godt kan være mange, dette enkle tipset kan visstnok ta knekken på de fleste søvnproblemer!

Tipset går rett og slett ut på å plassere planter på soverommet ditt. Du kan starte med en av disse, men du kan også helgardere deg og gå for alle fem.

1. Lavendel

Foto: Pixabay

Gjennom generasjoner har lavendel vært kjent for å være en plante som demper angst og stress. Planten har en roende effekt, og det er ikke uten grunn at de fleste butikker innenfor helsekost selger nettopp lavendelolje som et søvnpreparat.

2. Aloe vera

Foto: Flickr

Studier viser at aloe vera planter slipper ut massevis av oksygen om natten. Det friske oksygenet fra planten skal gjøre at du sover tyngre.

3. Slangeplante

Foto: Wikipedia

Akkurat som med aloe, slipper slangeplanten ut oksygen om natten. Planten har også en god egenskap i den forstand at den er nesten umulig å ta livet av, så du trenger ikke grønne fingre for å holde den i live. Denne planten hjelper også til med å fjerne toksiner i luften.

4.Eføy

Foto: Wikipedia

Eføy er en av de beste plantene for å forbedre luftkvaliteten innendørs. Planten er også lett å holde. Eføy fornyer og renser luften. Så dersom du sliter med astma, allergier eller ønsker en bedre luftkvalitet burde du anskaffe deg en eføy.

5. Hvit jasmin

Foto: publicdomainpictures

Hvit jasmin lukter nydelig og skaper en frisk duft på soverommet. Planten skal ha en rekke helsefremmede effekter og har blitt brukt i tusenvis av år som botemiddel for søvnproblemer og angst.

Så da kan du pynte opp soverommet ditt og vinke farvel til søvnproblemene! Del gjerne artikkelen med noen du vet hadde trengt litt mer blund på øyet!

1,206FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel