Hjem Hage og blomster Har du søvnproblemer? Disse 5 plantene kan faktisk gi deg bedre søvn!

Har du søvnproblemer? Disse 5 plantene kan faktisk gi deg bedre søvn!

Reklame

Hender det ofte at du på slutten av uken tenker at «jammen har jeg fått sove nok denne uken!». Ikke det? Da er du ikke alene. En stor andel av befolkningen har problemer med å få seg nok søvn, mange av oss går med konstant underskudd på den viktige restitusjonen.

Ligger du lenge våken før du klarer å sovne? Sover du lett og våkner av den minste lyd? Sliter du med mareritt? Grunnen for at vi ikke sover godt kan være mange, dette enkle tipset kan visstnok ta knekken på de fleste søvnproblemer!

plakatbar

Tipset går rett og slett ut på å plassere planter på soverommet ditt. Du kan starte med en av disse, men du kan også helgardere deg og gå for alle fem.

1. Lavendel

Reklame

Foto: Pixabay

Gjennom generasjoner har lavendel vært kjent for å være en plante som demper angst og stress. Planten har en roende effekt, og det er ikke uten grunn at de fleste butikker innenfor helsekost selger nettopp lavendelolje som et søvnpreparat.

2. Aloe vera

Foto: Flickr

Studier viser at aloe vera planter slipper ut massevis av oksygen om natten. Det friske oksygenet fra planten skal gjøre at du sover tyngre.

3. Slangeplante

Foto: Wikipedia

Akkurat som med aloe, slipper slangeplanten ut oksygen om natten. Planten har også en god egenskap i den forstand at den er nesten umulig å ta livet av, så du trenger ikke grønne fingre for å holde den i live. Denne planten hjelper også til med å fjerne toksiner i luften.

4.Eføy

Foto: Wikipedia

Eføy er en av de beste plantene for å forbedre luftkvaliteten innendørs. Planten er også lett å holde. Eføy fornyer og renser luften. Så dersom du sliter med astma, allergier eller ønsker en bedre luftkvalitet burde du anskaffe deg en eføy.

5. Hvit jasmin

Foto: publicdomainpictures

Hvit jasmin lukter nydelig og skaper en frisk duft på soverommet. Planten skal ha en rekke helsefremmede effekter og har blitt brukt i tusenvis av år som botemiddel for søvnproblemer og angst.

Så da kan du pynte opp soverommet ditt og vinke farvel til søvnproblemene! Del gjerne artikkelen med noen du vet hadde trengt litt mer blund på øyet!

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

Lag en stilig hjemmekino-salong med gamle europaller

Folk har virkelig fått øynene opp for gamle europaller og alt de kan brukes til. Og i dag lager man både sofaer, bord og...

Sett en halv salat i vann og se hva som skjer like etter

Matsvinn er et enormt problem. Ifølge DinSide kaster hver nordmann 42,6 kilo spiselig mat hvert år.  Noe av de vi kaster mye av er frukt...

Den 96 år gamle damen skulle selge huset. Megleren ble målløs – her har tiden stått stille i 72 år

Nyheten om det urørte huset spredte seg fort da eieren bestemte seg for å selge. En megler tok tak i oppdraget, og ble helt...

10 brilliante ting eddik kan brukes til

Eddik kan brukes til så mye mer enn bare til matlaging. Eddik er et fantastisk vidundermiddel som kan hjelpe deg med alt fra stinkende...

Forskning viser at de som gjør husarbeid, lever lenger

Det er kanskje ikke det morsomste du vet. Men neste gang du løper rundt med støvsugeren, sitter på kne og vasker doen eller pusser...

Neste artikkel