Hjem Hage og blomster Har du søvnproblemer? Disse 5 plantene kan faktisk gi deg bedre søvn!

Har du søvnproblemer? Disse 5 plantene kan faktisk gi deg bedre søvn!

Reklame

Hender det ofte at du på slutten av uken tenker at «jammen har jeg fått sove nok denne uken!». Ikke det? Da er du ikke alene. En stor andel av befolkningen har problemer med å få seg nok søvn, mange av oss går med konstant underskudd på den viktige restitusjonen.

Ligger du lenge våken før du klarer å sovne? Sover du lett og våkner av den minste lyd? Sliter du med mareritt? Grunnen for at vi ikke sover godt kan være mange, dette enkle tipset kan visstnok ta knekken på de fleste søvnproblemer!

Tipset går rett og slett ut på å plassere planter på soverommet ditt. Du kan starte med en av disse, men du kan også helgardere deg og gå for alle fem.

1. Lavendel

Reklame

Foto: Pixabay

Gjennom generasjoner har lavendel vært kjent for å være en plante som demper angst og stress. Planten har en roende effekt, og det er ikke uten grunn at de fleste butikker innenfor helsekost selger nettopp lavendelolje som et søvnpreparat.

2. Aloe vera

Foto: Flickr

Studier viser at aloe vera planter slipper ut massevis av oksygen om natten. Det friske oksygenet fra planten skal gjøre at du sover tyngre.

Se også
Gun-Maries pelargonier er over to meter høye. Her er hennes hemmelige triks
Se også
13 gode tips til en bæredyktig hage

3. Slangeplante

Foto: Wikipedia

Akkurat som med aloe, slipper slangeplanten ut oksygen om natten. Planten har også en god egenskap i den forstand at den er nesten umulig å ta livet av, så du trenger ikke grønne fingre for å holde den i live. Denne planten hjelper også til med å fjerne toksiner i luften.

4.Eføy

Foto: Wikipedia

Eføy er en av de beste plantene for å forbedre luftkvaliteten innendørs. Planten er også lett å holde. Eføy fornyer og renser luften. Så dersom du sliter med astma, allergier eller ønsker en bedre luftkvalitet burde du anskaffe deg en eføy.

5. Hvit jasmin

Foto: publicdomainpictures

Hvit jasmin lukter nydelig og skaper en frisk duft på soverommet. Planten skal ha en rekke helsefremmede effekter og har blitt brukt i tusenvis av år som botemiddel for søvnproblemer og angst.

Så da kan du pynte opp soverommet ditt og vinke farvel til søvnproblemene! Del gjerne artikkelen med noen du vet hadde trengt litt mer blund på øyet!

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

Slik får du håndklærne dine myke og fluffy

Ikke noe er så deilig som å tørke seg med helt nye, tjukke, myke og fluffy håndklær. Men dessverre blir håndklærne ofte både stive...

Gun-Maries pelargonier er over to meter høye. Her er hennes hemmelige triks

Gun-Marie fra Sverige elsker pelargonier. Hun har holdt på med denne vakre blomsten i over 20 år. I løpet av de årene, har hun...

Ta en titt på bildene fra innsiden av denne husbåten. Det er helt fantastisk!

Denne lille husbåten på 37 kvadratmeter, går under navnet "The Tiny". Men selv om den er liten, rommer den utrolig mye. Bare ta en...

Hun kjøpte en gammel buss og pusset den opp – 3 år senere er dette hjemmet hennes

Jessie Lipskin er en ung amerikansk jente. På Instagram kan man følge historien hennes om hvordan hun har pusset opp en gammel buss til...

8 eksempler på hvordan du kan gjøre gamle stoler om til flotte benker

Vi kaster alt for mye. Hvor ofte bytter vi ikke ut for eksempel møbler? Men i stedet for å kaste møbler når vi ønsker...