fredag, juni 14, 2024

Sommerens trendplagg: Disse lekre sommervestene strikker du selv

Populært

Strikkedilla har skutt fart, og for et par år siden ble det plutselig trendy å strikke.

Denne våren og sommeren er det vesten som gjelder. Og liker du å strikke kan du lage deg flotte trendplagg i super kvalitet – samtidig som du kobler av med strikkepinnene.

Vesten begynte å dukke opp på motevisningene for høstkolleksjonene i 2020, og derfra har det bare eskalert: Plagget som har vært borte fra rampelyset i mange år har blitt supertrendy igjen. Vi har sett vester over alt i hele vår og sommer. Og for høsten 2021 er det vester å finne i kolleksjonene til alt fra H&M til Gucci.

Vi har kikket på sidene til Knittingroom og funnet disse nydelige strikkevestene

Rundhalset kabelstrikket vest

Denne vesten er strikket i Alpaca Bris fra Viking – et luksusgarn med 60 prosent baby alpaca, 11 prosent merinoull og 29 prosent nylon. Den kan også strikkes i Alpaca Maya, som er et  mykt børstet garn med mye volum. Garnkostnadene er fra 357 kroner.

Glattstrikket melert vest 

Denne vesten strikkes i Esther Color fra Permin, og garnkostnadene ligger fra 215 kroner. Mønsteret bruker søte pastellfarger i rosa og blå mix, som det er ekstra mye av i butikkene nå.

Røff vest med v-hals

Denne moteriktige vesten med v-hals strikkes i garnet Jeans fra Cewec. Jeans-garnet er et miljøvennlig garn, produsert av 100% resirkulert jeans. Etter at metalldelene på jeansen er fjernet, kuttes jeansen og reduseres til fiber og går tilbake til produksjonssirkelen.

Fargene på garnet får man av enten å ha 100 prosent jeans eller ved å blande resirkulert jeans med resirkulert bomull – fibrene i garnet blir ikke farget igjen, men spinnes direkte til garn. På den måten spares miljøet og naturens resurser.

Garnet kjennes mykt og godt. Garnkostnadene for denne vesten er fra 443 kroner.

Vest med bred flettestrikk

Denne nydelige vesten med bred flettestrikk foran strikkes i garnet Viking Alpaca Bris eller i Viking Mohrino.

Garn Viking Mohrino består av 50 prosent mohair, 41 prosent merino ull og 9 prosent polyamid. Det er dessuten børstet for ekstra fylde og mykhet.

Vesten strikkes på pinmne 9 og 10, så her går strikkingen unna i en fei! Garnkostnadene er fra 454 kroner.

Ribbestrikket og trendy

Denne supertrendy vesten strikkes i garnet Alpaca Bris eller Alpaca Maya – begge garnene er fra Viking. Garnkostnadene ligger fra 357 kroner.

Og dette er nok en vest som strikkes med tykke strikkepinner. Mønsteret er enkelt og om du ikke har strikket mye før kan dette være en fin kandidat.

Enkel vest i glattstrikk

Denne klassisket vesten med rund hals er strikket i mykt garn Sarah og Angel – begge fra Permin. Angel fra Permin er et luksuriøst mohairgarn blandet med silke. Sarah er 50/50 merino og shetlandsull. Garnkostnader fra 365 kroner.

Vest til din firbeinte venn

Med mindre du har hund er kanskje ikke denne her så aktuell, men vi falt pladask og måtte bare ta den med. Hunden fortjener å være litt trendy den også? Denne skjønne refleksvesten til hund er strikket i Viking Reflex og Viking Sportsragg. Garnkostnadene er fra 265 kroner og opp – avhengig av størrelsen.  

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel