lørdag, desember 9, 2023

Kos deg mens du gjør husarbeidet

Populært

Julestria kommer mot oss med sjumilssteg, og mange venter storinnrykk av gjester. Med en lydbok på øret blir husarbeidet litt mindre kjedelig.

Vi skriver mye om rengjøring her på Huslig, men det er vel en kjensgjerning at de fleste gjør dette fordi man må. De færreste har det som hobby. Og nå i november og desember er det tid for å gå grundigere til verks med en ordentlig julevask.

Hvorfor ikke ha en spennende lydbok på øret når du tar husarbeidet? Fabel.no tilbyr tusenvis av lydbøker rett på mobilen fra 79 kroner per måned.

Akkurat nå er Syersken fra Paris av Batasha Lester, Mistanken av Ashley Audrian og Mentalisten av Henrik Fexeus de mest populære lydbøkene hos strømmetjenesten.

Det er tusenvis av spennende historier som kan underholde deg mens du vasker, og hva er vel bedre for å komme i julestemning enn å lytte til Unni Lindell og Anne B. Ragde som leser sine egen juletekster og snakker om julen i «Juleengler»?

Rekkefølgen i julevasken

1. Start med vindusvasken. Skikkelig møkkete vinduer trenger vann med Zalo og en skvett salmiakk i.

2. Tørk støv, og gå deretter over store flater som skapdører, dørblad og håndtak, eventuelt også vegger.

3. Støvsug godt i møblene, gå over listene og støvsug og rist tepperne. Til slutt er det gulvene som skal støvsuges og vaskes.

En god tommelfingerregel er å starte øverst og vaske seg nedover.

Tre utvalgte julebøker

Juleengler: Unni Lindell og Anne B. Ragde

Unni og Anne leser egne tekster og snakker seg i mellom om jul. «Juleengler» er et julehefte fra bestselgerforfatterne Unni Lindell og Anne B. Ragde, og oppfølgeren til kritikerroste «Julestjerner». Unni og Anne elsker jul, og de har igjen laget et høyst personlig julehefte som skiller seg ut fra andre hefter. De byr på seg selv, på latter og gråt. Her får du de vakreste og morsomste historiene, krydret med damenes rå humor. Du får også innsyn i deres unike vennskap, nedturer, historier som aldri før er blitt fortalt.

God jul : hvor er du? av Beate Grimsrud

Leses av Tone Damielsen

Det er julaften 2011. I Wadi Rum-ørkenen ligger romanens jeg-forteller og søsteren hennes i soveposer og betrakter vinterhimmelen med alle stjernebildene. Minnene om tidligere juler strømmer på; om å få feil julepresang som barn, om ikke å feire jul, om å feire jul i en kirke i Harlem. Og om forskjellige soveplasser; i telt på safari, i snøhule på fjellet, med et biljardbord som underlag. Underfundige og filosofiske betraktninger med Beate Grimsruds særegne blikk på tilværelsen.

Bare mjuke pakker under treet av Levi Henriksen

Leses av forfatteren selv

Det lyser i stille grender, over byen, over rundkjøringen. Snart er det julaften, og mennesker fylt av uro lengter etter fred: Den skilte faren savner barna sine. Guttungen vil at mor skal få kjæreste til jul. Juletreselgeren finner en gammel flamme mellom barkvistene. Fotballspilleren som sørget for nedrykk, vender hjem for å dø. Kvinnen som på selve julaften vil hevne seg på sin gifte elsker, lykkes langt på vei med det.

Med «Bare mjuke pakker under treet» har Levi Henriksen skrevet en samling julefortellinger som handler om tro, håp og drømmen om noe annet.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,240FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel