torsdag, august 18, 2022

Små grep som kan forandre boligen din totalt

Populært

Noen av de enkleste og mest virkningsfulle grepene kan du gjøre selv – på en helg.

Jan Oftedal og Tim Tobias Frøysaker jobber hver dag med å renovere boliger, gjennom firmaet Solgt.no. En stor del av jobben deres er å ta pulsen på hva som er trendy akkurat nå – enten det gjelder maling eller møbler.

Les også: Individuell og personlig stil på badet: Hvilken av de tre løsningene likte du?

Små rom

Et av de heteste tipsene for å så små rom til å virke større er å velge samme farge på lister som på veggen over.

– Dette er definitivt en trend som har kommet veldig nå i det siste, for det er flere og flere som gjør det grepet, forteller Tim Tobias Frøysaker til Nettavisen.

For å få rommet til å virke større kan du også male taket i samme farge som veggen. En trend nå er å male taket i en annen farge enn hvitt.

Les også: Kulturarv: Ingvild pusset opp det historiske stuetaket sitt for 140.000 kroner – se det fantastiske resultatet

– Det har vi sett veldig mye av en stund, men det er ikke så mange som tør å gjøre det, og heller ikke noe vi anbefaler alle å hoppe i, nettopp fordi dette er ikke for alle. Men for de som ønsker en mer personlig touch er det absolutt noe å vurdere, sier boligoppkjøperen og legger til at fargene bør stå til hverandre. Spør i fargehandelen etter samme fargefamilie.

Samme type gulv i hele leiligheten

Om du skal bytte gulv i en leilighet anbefaler de å velge samme type gulv i hele leiligheten – og droppe å ha terskler mellom rommene.

Les også: Johanna og Lucas bor i et åttekantet tårn – se deres herskapelige hjem

– Velger du et gjennomgående gulv oser det av kvalitet og eksklusivitet, og det gir en glidende overgang fra rom til rom. Samtidig så lurer du øyet, du får følelse av at boligen er større fordi den ikke blir stykket opp og delt av ulike typer gulv og terskler. Det er en veldig fin ting å gjøre, spesielt i små leiligheter, sier Frøysaker til Nettavisen.

Garderobe

Om du skal ha på plass garderobe fra bunnen av, anbefaler han å kjøpe garderobestamme på Ikea, og heller å bruke kreativiteten eller legge penger i kjøp av dører.

– Håndtakene du velger kan gjøre at hele garderoben ser mer eksklusiv og påkostet ut, tipser han.

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel