lørdag, juli 2, 2022

Hvit asparges er i sesong: Saftig, sprø og helt unikt fra Hvasser

Populært

Hvit Asparges fra Hvasser har fått tildelt Spesialitet og den er helt unik i Norge. Men kjapp deg – denne hvite delikatessen bruker hele tre år fra frø til høsting, men kan bare nytes fra mai til Sankthans!

Hvasser Hvit Asparges dyrkes på et kystnært område ytterst på Hvasser i Vestfold. Her er det matjord av gammel kalkrik havbunn og et sandholdig jordsmonn som er perfekt for velsmakende asparges.

«Den hvite aspargesen fra Hvasser er sprø og saftig, med lekker sødme og delikat avrundet smak. Et helt unikt produkt med tydelig adresse til hvor den dyrkes», sier Maj-Britt Aagaard som er i fagjuryen i Spesialitet som står for tildelingen.

RELATERT: 
Hils våren velkommen med en deilig sitronmarengspai
Salade Niçoise – klassikeren som kan nytes som middag
Tray bake – sunn og enkel middag på et brett

Den hvite aspargesen gror under jorda og får derfor ikke farge som den grønne aspargesen.
Den har et tykt skall som må skrelles før bruk.

«Når du har kjøpt fersk, hvit asparges må du sette den kjøleskapet i et glass med vann. Da holder den flott og frisk. Og så må du huske å skrelle den før du koker den i 5-6 minutter. Da blir den perfekt», sier aspargesbonde Edvart Freberg fra Hvasser Asparges.

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystem i landbruket og merkeordningen Nyt Norge.

Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet.

1,195FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel