Slik unngår du irriterende skallbiter når du knekker egg

av Elisabeth

Å knekke egg burde være enkelt, men vi har alle opplevd irriterende skallbiter som havner i røra. I tillegg kan det lett bli søl på kjøkkenbenken. Heldigvis finnes det et triks som funker – hver gang!

Feilen de fleste gjør

Mange slår egget mot kanten av en bolle eller panne, men dette øker faktisk sjansen for at små skallbiter løsner og havner i maten. I tillegg blir bollen klissete av eggehvite som renner ned.

Den beste måten å knekke egg på

For å unngå skallbiter og søl, bør du knekke egget mot en flat overflate i stedet for en kant. Slik gjør du det:

  1. Finn en flat overflate, for eksempel en skjærefjøl eller kjøkkenbenken.
  2. Kakk egget forsiktig med et bestemt, men kontrollert trykk.
  3. Bruk tomlene til å åpne egget jevnt, slik at du unngår at skall faller ned i bollen.

Smarte tips for mindre søl

  • Bruk et kjøkkenpapir på benken før du knekker egget – enkelt å rydde opp!
  • Få ut skallbiter med eggeskallet selv – dypp en halvdel av skallet i røra, så fester de små bitene seg.
  • Knekk egg i en separat skål først, slik at du kan fjerne eventuelle skallbiter før egget tilsettes i retten.

Du liker nok disse