mandag, juni 24, 2024

Dette enkle og geniale trikset holder vepsen borte i sommer

Populært

Vi elsker sommeren, men vi hater vepsen. Er man så uheldig at man har et vepsebol i nærheten av huset, verandaen eller hytta, kan lyse sommerdager fort bli både stressende og smertefulle.

Sommer er grillmat, middag ute, barn som leker i hagen og søt saft. Høres koselig ut, ikke sant? Vel, det kan fort bli et mareritt. Er det noe som virkelig kan ødelegge sommeridyllen, så er det den lille, men hissige vepsen.

Finner du ut hvor vepsebolet er plassert, er det likevel svært farlig å prøve og fjerne det så lenge det er veps i det. Det finnes en del produkter å få kjøpt, men man skal likevel være varsom. Du vil ikke ha en hel sverm med veps etter deg.

Slik lurer du vepsen

Det finnes mange tips og triks om hvordan man kan holde vepsen unna. Men dette tipset er ett av de bedre. Undertegnede har prøvd det selv, og kan skrive under på at det virker.

Dette gjør du for å slippe veps i sommer:

  • Finn en brun papirpose.
  • Fyll den med luft eller noe annet som gir den en rund fasong.
  • Heng den opp høyt på veggen eller under taket der du vil ha vepsefri.
Foto: Facebook

Vepsen er sosiale dyr som lever sammen i kolonier og som er flinke til å samarbeide. Vepsen har en sterkt territoriell oppførsel og vil forsvare sitt eget hus. Derfor holder vepsen seg borte hvis de ser et annet vepsebol.

Vepsen tror at papirposen er et eller annet vepsebol og holder seg derfor borte.

Foto: YouTube

Vepsebolene brukes kun ett år

Alle vepsekoloniene i Norge er ettårige og dør ut i løpet av høsten. Et vepsebol benyttes aldri om igjen, det bygges nye kuleformede bol i et papiraktig materiale hvert eneste år.

Så har du et vepsebol som forstyrrer sommeridyllen din, kan du i hvert fall trøste deg med at det ikke er i bruk til neste år.

Prøv dette enkle trikset, og nyt sommeren uten den irriterende vepsen.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel