fredag, august 7, 2020
- Annonse -

Dette enkle og geniale trikset holder vepsen borte i sommer

Populært

Slik lager du klæppsuppe

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften på den nostalgiske...

Han kjøper en gammel ambulanse og gjør den om til en bobil. Se hvordan den ser ut nå

Michael (28) har alltid vært glad i å snekre, samtidig som han er lidenskapelig opptatt av gamle biler. Da kom han på den geniale...

Slik holder du soverommet friskt med bakepulver

Finnes det noe bedre enn å komme inn i et rent soverom, hvor du møtes av en frisk bris fra det åpne vinduet og...

Den 96 år gamle damen skulle selge huset. Megleren ble målløs – her har tiden stått stille i 72 år

Nyheten om det urørte huset spredte seg fort da eieren bestemte seg for å selge. En megler tok tak i oppdraget, og ble helt...

Vi elsker sommeren, men vi hater vepsen. Er man så uheldig at man har et vepsebol i nærheten av huset, verandaen eller hytta, kan lyse sommerdager fort bli både stressende og smertefulle.

Sommer er grillmat, middag ute, barn som leker i hagen og søt saft. Høres koselig ut, ikke sant? Vel, det kan fort bli et mareritt. Er det noe som virkelig kan ødelegge sommeridyllen, så er det den lille, men hissige vepsen.

Finner du ut hvor vepsebolet er plassert, er det likevel svært farlig å prøve og fjerne det så lenge det er veps i det. Det finnes en del produkter å få kjøpt, men man skal likevel være varsom. Du vil ikke ha en hel sverm med veps etter deg.


Slik lurer du vepsen

Det finnes mange tips og triks om hvordan man kan holde vepsen unna. Men dette tipset er ett av de bedre. Undertegnede har prøvd det selv, og kan skrive under på at det virker.

Dette gjør du for å slippe veps i sommer:

  • Finn en brun papirpose.
  • Fyll den med luft eller noe annet som gir den en rund fasong.
  • Heng den opp høyt på veggen eller under taket der du vil ha vepsefri.

Foto: Facebook

Vepsen er sosiale dyr som lever sammen i kolonier og som er flinke til å samarbeide. Vepsen har en sterkt territoriell oppførsel og vil forsvare sitt eget hus. Derfor holder vepsen seg borte hvis de ser et annet vepsebol.

Vepsen tror at papirposen er et eller annet vepsebol og holder seg derfor borte.

Foto: YouTube


Vepsebolene brukes kun ett år

Alle vepsekoloniene i Norge er ettårige og dør ut i løpet av høsten. Et vepsebol benyttes aldri om igjen, det bygges nye kuleformede bol i et papiraktig materiale hvert eneste år.

Så har du et vepsebol som forstyrrer sommeridyllen din, kan du i hvert fall trøste deg med at det ikke er i bruk til neste år.

Prøv dette enkle trikset, og nyt sommeren uten den irriterende vepsen.

72,906FansLik
262FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel