onsdag, oktober 20, 2021

Slik holder du liv i plantene i ferien

Populært

Fellesferien er her igjen – og selv om det er kjekt å reise på ferie så er det mange hageeiere som gruer seg til å la plantene være alene hjemme.

Dersom du har på litt gjødsel, og vanner hageplantene godt før du drar vil dette ifølge Huseiernes Landsforening hjelpe plantene dine gjennom ferien.

For terrasseplantene lønner det seg å bruke store krukker, ettersom de holder bedre på vannet enn små krukker. Dersom du ikke har selvvanningskrukker, kan du enkelt lage det selv. Bare  fyll opp  store tomflasker med vann, og sett dem opp ned i jorden.

Hør gjerne også med naboen om dere kan bytte på å passe hverandres hager mens dere er borte. Du er nok ikke den eneste som bekymrer deg for hvordan hagen har det alene i flere uker, så naboen vil nok sette stor pris på tilbudet om denne gjentjenesten.

Et automatisk vanningssystem er også en god investering. Det kan benyttes både til bed, plen og krukker. Du installerer det enkelt selv. Med disse smart-hage-løsningene fra Gardena som vi har skrevet om tidligere, har du full kontroll på hagen din uansett hvor i verden du er…

Inneplantene kan du gjennomvanne før du drar. Forutsatt at de tåler godt med vann kan du sette potteplanten i en bøtte med vann helt til det slutter å boble.

Stueplanter kan også vannes av brusflasker fylt med vann som du setter på hodet ned i jorden.

Et av tipsene vi fant på Huseiernes instagram-konto var helt ukjent for oss, men hørtes genialt ut: De tipser var at man kan trekke ulltråder fra en skål med vann og stikke ned i jorden. Beskytt ulltrådene ved å tre dem gjennom et sugerør slik at vannet ikke fordamper før det når planten. Med denne løsningen kan nemlig plantene suge til seg vann når de trenger det!

1,203FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel