tirsdag, juni 18, 2024

Slik får du juletreet til å stå helt rett

Populært

Ingen jul uten småskakke grantrær i de tusen hjem. Men med dette enkle trikset kan du få treet ditt til å stå helt rett.

Juletrær er fra naturens side som oftest rette og fine, men problemet med skeive trær oppstår når vi mennesker kapper ned trærne og setter dem i stua. Vi i villa deler trikset for å få en rett julegran i stua. 

1. Skjær av de nederste grenene

Fjern de nederste grenene på treet, så du har rundt 15 centimeter fri stamme målt fra bunnen. Du skal ha plass til å få treet godt nedi foten, og plassere rikelig med julegaver under treet. Venter du ekstra mye pakker kan du gjerne kappe grenene litt høyere opp også.

2. Finn et stykke papir du kan måle etter

Ta et papirark med en helt rett kant. 

3. Kle inn stammen med papirer, og skjær rundt

Rull papiret rundt nederste del av stammen. Så lenge arket ditt har en helt rett kant, og du ruller det kant-i-kant rundt stammen vil du ha et godt mål å sage etter, for å kappe av nederste delen helt rett. 

LES OGSÅ: Julen er høytid for oversvømmelse på do – slik unngår du tette rør

4. Sett juletreet ned i juletrefoten

Nå har du et ferdigkappet juletre, og det er bare å sette det i juletrefoten.

5. Finjuster med filtknotter

Juletreet skal i prinsippet nå være rett som en strek, men hvis det står litt skrått i foten kan det likevel hende det er litt skeivt. Dette kan du justere med å legge filtknotter oppi juletrefoten, mellom treet og foten.

LES OGSÅ: Slik lager du en flott julestjerne med kleshengere på 1-2-3

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel