torsdag, juli 9, 2020

Slik blir du kvitt bananflue-eggene

Populært

Slik holder du liv i amaryllisen, selv etter avblomstring

Mange kjøper amaryllis til jul, spesielt fordi den har en vakker blomst, og den blomstrer gjerne om vinteren. Ikke fordi den...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt

Til den daglige rengjøringen, holder det å bruke litt oppvaskmiddel og skylle skjærebrettet under varmt vann. Men etter en stund, har...

Det unge paret ønsket seg en bokhylle utenom det vanlige. Resultatet er forbløffende

I motsetning til hva mange kanskje tror, så foretrekkes bøker fortsatt på papir. Riktignok finnes det mange gode digitale løsninger også, men i følge...

Lyst på magisk lys på soverommet ditt? Her får du oppskriften

Lyssetting er utrolig viktig for et rom, og kanskje spesielt viktig er det på soverommet. Vi vil ikke ha sterkt, hardt lys der vi...

Har du noen gang lagt merke til at det stikker små, hvite prikker ut av sluket på vasken din? Det kan i så fall være egg fra bananflua. Slik blir du kvitt dem.

Bananfluene formerer seg raskt. Ifølge Newsner, kan de legge opp til 500 egg i løpet av ti dager. To uker etter bananfluen har klekket, er den klar til å legge egg igjen. Da sier det seg selv at en liten sverm med bananfluer, fort kan bli til en stor pest og en plage. Men klarer du å ta knekken på eggene, kan du begrense antallet betraktelig.


Bananfluene trives best i romtemperatur, og de elsker frukt og annen matavfall. Har du først fått huset ditt invadert av bananfluer, kan du prøve å sette frem en skål med eddik og oppvaskmiddel. Bananfluene tiltrekkes av blandingen, og drukner.


Koser seg i rørene dine

Men hva skal man så gjøre for å ta knekken på eggene? Det er ikke uvanlig at bananfluene holder til i rørene dine, og gjerne i tilknytning til en vask. Det kan være både på kjøkkenet og på badet.

Det nærmer seg vår og sommer – noe som også betyr at bananfluen inntar hjemmene våre igjen.

Oppdager du små, hvite prikker i sluket, kan det være eggene. Det er ikke spesielt appetittelig å ha flueegg i vasken, men heldigvis er det relativt lett å bli kvitt dem.

Slik blir du kvitt dem

Fjern alle matrester og alt annet som ligger i vasken. Kok opp rikelig med vann, og hell ned i avløpet. Både fluene og eggene kommer til å dø av det varme vannet.

Men ikke hell kokende vann i vasken din hvis du har plastrør. Det kan ødelegge rørene dine. Er du i tvil, bruk varmt vann, men ikke kokende.


Etter du har helt i vannet, kan du helle i litt flytende oppvaskmiddel og la det stå natten over. Da kommer eventuelle fluer og egg som har overlevd, til å gli ned i rørene og forsvinne.

72,603FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel