mandag, juni 24, 2024

Slik blir du kvitt bananflue-eggene

Populært

Har du noen gang lagt merke til at det stikker små, hvite prikker ut av sluket på vasken din? Det kan i så fall være egg fra bananflua. Slik blir du kvitt dem.

Bananfluene formerer seg raskt. Ifølge Newsner, kan de legge opp til 500 egg i løpet av ti dager. To uker etter bananfluen har klekket, er den klar til å legge egg igjen. Da sier det seg selv at en liten sverm med bananfluer, fort kan bli til en stor pest og en plage. Men klarer du å ta knekken på eggene, kan du begrense antallet betraktelig.

Bananfluene trives best i romtemperatur, og de elsker frukt og annen matavfall. Har du først fått huset ditt invadert av bananfluer, kan du prøve å sette frem en skål med eddik og oppvaskmiddel. Bananfluene tiltrekkes av blandingen, og drukner.

Koser seg i rørene dine

Men hva skal man så gjøre for å ta knekken på eggene? Det er ikke uvanlig at bananfluene holder til i rørene dine, og gjerne i tilknytning til en vask. Det kan være både på kjøkkenet og på badet.

Det nærmer seg vår og sommer – noe som også betyr at bananfluen inntar hjemmene våre igjen.

Oppdager du små, hvite prikker i sluket, kan det være eggene. Det er ikke spesielt appetittelig å ha flueegg i vasken, men heldigvis er det relativt lett å bli kvitt dem.

Slik blir du kvitt dem

Fjern alle matrester og alt annet som ligger i vasken. Kok opp rikelig med vann, og hell ned i avløpet. Både fluene og eggene kommer til å dø av det varme vannet.

Men ikke hell kokende vann i vasken din hvis du har plastrør. Det kan ødelegge rørene dine. Er du i tvil, bruk varmt vann, men ikke kokende.

Etter du har helt i vannet, kan du helle i litt flytende oppvaskmiddel og la det stå natten over. Da kommer eventuelle fluer og egg som har overlevd, til å gli ned i rørene og forsvinne.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel