tirsdag, oktober 20, 2020

Slik blir du kvitt bananflue-eggene

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Ny forskning viser at friske blomster reduserer smerte og angst hos mennesker

Hvis noen sørger eller er lei seg, hva gjør vi da? Jo, vi kjøper blomster til dem. Hvordan sier du til din kjære at...

Dette er de ti stedene i boligen din med mest bakterier

Trodde du det bare var toalettet ditt som var fullt av bakterier? Da må du tro om igjen. Etter å ha...

Ønsker du sommerfugler i hagen? Dette må du vite om sommerfuglbusk

Buddleja, eller sommerfuglbusken som den også kalles, er ikke bare vakker å se på, den lukter godt, og tiltrekker seg - som navnet tilsier...

Har du noen gang lagt merke til at det stikker små, hvite prikker ut av sluket på vasken din? Det kan i så fall være egg fra bananflua. Slik blir du kvitt dem.

Bananfluene formerer seg raskt. Ifølge Newsner, kan de legge opp til 500 egg i løpet av ti dager. To uker etter bananfluen har klekket, er den klar til å legge egg igjen. Da sier det seg selv at en liten sverm med bananfluer, fort kan bli til en stor pest og en plage. Men klarer du å ta knekken på eggene, kan du begrense antallet betraktelig.

Bananfluene trives best i romtemperatur, og de elsker frukt og annen matavfall. Har du først fått huset ditt invadert av bananfluer, kan du prøve å sette frem en skål med eddik og oppvaskmiddel. Bananfluene tiltrekkes av blandingen, og drukner.

Koser seg i rørene dine

Men hva skal man så gjøre for å ta knekken på eggene? Det er ikke uvanlig at bananfluene holder til i rørene dine, og gjerne i tilknytning til en vask. Det kan være både på kjøkkenet og på badet.

Det nærmer seg vår og sommer – noe som også betyr at bananfluen inntar hjemmene våre igjen.

Oppdager du små, hvite prikker i sluket, kan det være eggene. Det er ikke spesielt appetittelig å ha flueegg i vasken, men heldigvis er det relativt lett å bli kvitt dem.

Slik blir du kvitt dem

Fjern alle matrester og alt annet som ligger i vasken. Kok opp rikelig med vann, og hell ned i avløpet. Både fluene og eggene kommer til å dø av det varme vannet.

Men ikke hell kokende vann i vasken din hvis du har plastrør. Det kan ødelegge rørene dine. Er du i tvil, bruk varmt vann, men ikke kokende.

Etter du har helt i vannet, kan du helle i litt flytende oppvaskmiddel og la det stå natten over. Da kommer eventuelle fluer og egg som har overlevd, til å gli ned i rørene og forsvinne.

73,673FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel