Quantcast
onsdag, desember 2, 2020

Så lett fjerner du det brune belegget i vannkokeren

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Dette enkle og geniale trikset holder vepsen borte i sommer

Vi elsker sommeren, men vi hater vepsen. Er man så uheldig at man har et vepsebol i nærheten av huset, verandaen eller hytta, kan...

Plages du av mygg? Da bør du nyte sommeren med dette trikset!

Sommeren er snart her. De fleste av oss elsker å kunne sitte utendørs og grille eller bare nyte de varme sommerkveldene. Men så har...

7 ting du kan bruke oppvasktabletter til

De fleste legger oppvasktablettene i oppvaskmaskinen og lar det være med det. Men visste du at du kan bruke disse tablettene til så mye...

Etter en tids bruk utvikler det seg gjerne et brunt belegg i vannkokeren. Det er kalk, og det er lett å få bort. 

Har du sett det mørke belegget som etter en tid legger seg nedi vannkokeren? Det er kalk, og det ser ikke særlig delikat ut. 

Mens mange sverger til eddik for å få avkalket vannkokeren mener andre at det ikke fungerer. For DinSide fungerte ikke eddik så godt. Men de testet flere alternativer og fant en svært enkel og effektiv løsning. 

Løsningen på kalkproblemet ditt får du kjøpt i enhver dagligvareforretning: Oppvaskmaskinrens fjerner, som det står på pakken, kalk.  

Så enkelt fjerner du kalkbelegget: 

1. Ha litt vann i vannkokeren og tøm cirka ¼ av posen med oppvaskmaskinrens i vannkokeren. Fyll på med litt varmt vann fra kranen. 

2. La blandingen stå i cirka 20 minutter. 

3. Kok opp blandingen 2-3 ganger og tøm ut og skyll godt. 

Om det fortsatt er litt kalk igjen, så gjenta prosessen en gang til. 

Når kalkbelegget er borte koker du opp et par ganger med rent vann. Pass på å skylle godt, slik at det ikke er rester etter vaskmaskinrens igjen i vannkokeren din. 

Et annet tips kan være å koke opp vann sammen med en sitron i vannkokeren. Dette skal, som vist på klippet nedenfor, løsne opp belegget.

LES OGSÅ: Så enkelt kan du rengjøre madrassen! Den trenger oftere behandling enn du kanskje tror

74,222FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel