torsdag, juli 18, 2024

Dette er hundene som ikke røyter

Populært

Røyting er ofte en faktor når folk velger hunden som passer for dem. Her har du rasene som ikke røyter.

– Alle hunder røyter, men det er stor forskjell på hvor mye de røyter. Derfor finnes det vi kalles for «røytefri hunder», en rekke raser som røyter så lite at eierne deres sjeldent eller aldri oppdager håret, til tross for at selv røytefri hunder egentlig røyter, skriver Dyreliv.no.

Blant de minste hundene er det flest å velge blant. Her er et utvalg av de røytefrie små selskapshundene.

Bichon Frisé

Dette er kanskje den rasen som er aller best kjent for å være røytefri. Det er en populær rase, og selv om hundene kun er 30 cm høy, så er de aktive og lekne. Bichon frisé er også fine familiehunder.

Selv om hunden ikke røyter i det hele tatt så må du regne med å børste hunden minst en gang i uken, og helst bade den hver 14. dag. Hvis du er på jakt etter en hobby sammen med hunden så er dette dessuten en rase som egner seg godt for agility.

Bichon havanais

Denne rasen ligner bichon frisé. De lærer kjapt og knytter seg sterkt til eierne. Hunderasen kan imidlertid være litt bjeffete. De er dessuten også veldig kosesyke.

Malteser

Selv om malteseren har veldig lang pels, så vil du faktisk ikke få problemer med hundehår over hele huset med en slik hund. De er snille og søte hunder og kan være et godt alternativ for ferske hundeeiere som ikke har så mye erfaring med hund. Men vær oppmerksom på at den lange pelsen, selv om du velger å holde den kortklipt, vil kreve en god del børsting og bading.

Bolognese

Denne lille hunden kommer fra Bologna i Italia. Rasen er nært beslektet med maltesere, og den er som malteseren både røytefri og snill mot barn og andre hunder.

Coton de tulear

Denne trivelige vesle selskapshunden passer med alle som kan bruke mye tid med hunden. Rasen er en fin førstegangshund. Den fluffy hvite pelsen krever en del stell.

Chinese crested/ kinesisk nakenhund

Det finnes to varianter av kinesisk nakenhund. Den ene er som navnet tilsier, omtrent naken. Den andre typen har lang pels. Begge typene er røytefrie. Denne familiehunden elsker å leke. Noen har kommet opp med det festlige kallenavnet «borrelåshund», fordi kinesiske nakenhunder gjerne er klistret fast til eieren sin. Hunderasen kan være litt mer krevende enn de foregående.

Toypuddel og Dvergpuddel

Alle pudler er røytefrie, og dessuten et godt alternatid for alergikere. De er smarte, lettlærte og stort sett sjelden aggressive mot andre hunder.

Pudler kommer i mange ulike fasonger og størrelser. Mens alle er røytefrie, er det også et fellestrekk at alle krever mye pelsstell.

West highland white terrier

Dersom Westien er din aller første hund bør du melde deg på valpekurs. De kan bli vanskelige om du ikke legger et godt grunnlag allerede fra hunden er valp. Det er en sporty og aktiv rase, og røyter svært lite.

Shi Tzu

Dette er en rolig, kosete og røytefri rase. Den har behov for mye bad og pelsstell, men er til gjengjeld langt mer moderat i aktivitetsnivået enn en westie. Hunderasen er glade i barn, men dersom leken blir for voldsom trekker de seg vekk.

Andre røytefrie alternativer blant de små hundetarsene er boston terrier, dvergschnauzer, bedlington terrier, griffon bruxellois, cairn terrier, lhasa apso, miniatyr meksikansk nakenhund og skotsk terrier.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel