mandag, juni 24, 2024

Fuglebrettet er en rottemagnet – slik holder du skadedyrene unna

Populært

Hvis du ikke passer på, kan du fort få mindre velkomment selskap på fuglebrettet enn fargerike meis og trallende troster. Rottene synes nemlig også buffeten du setter ut ser forlokkende ut.

Rotter spiser nesten alt de kan komme over – dessverre også fuglefrø. Men rotter er late dyr, og de vil derfor gå for den maten som er lettest å få tak i.

Dette betyr at fuglefrø på gresset er reneste festbuffeten for rottene. Så hvor du plasserer fuglemateren er altavgjørende.

Men med disse 5 enkle grepene kan du ifølge Idenyt.dk nyte fuglekvitter uten at du samtidig skaper et rotteproblem for deg selv og potensielt hele nabolaget:

1. Kjøp fuglemat uten skall: I motsetning til rotter er fugler kresne. Fuglene sorterer ofte frøene du har lagt ut, og spiser bare favorittene. De resterende frøene og skallene havner ofte på bakken. Da blir dette et enkelt måltid for rottene. Velger du fuglefrø uten skall slipper du dette problemet.

2. Du kan med fordel investere i en fuglemater som har oppsamlingsbrett for skall. På denne måten unngår du at skall og andre frø som ikke havner i fuglens favoritt-kategori havner på bakken.

3. Sørg for å henge fôret opp i stedet for å plassere det ut på et fôrbrett som er lett for en rotte å komme til på.

4. Prøv å plassere fuglemateren litt unna trær eller andre ting som gjør det lett for rottene å klatre opp til maten.

5. Hold også gjerne matingen unna husveggen.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel