torsdag, juli 9, 2020

Lyst til å bo i en kirke? Denne kirken er nå til salgs

Populært

Slik holder du liv i amaryllisen, selv etter avblomstring

Mange kjøper amaryllis til jul, spesielt fordi den har en vakker blomst, og den blomstrer gjerne om vinteren. Ikke fordi den...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt

Til den daglige rengjøringen, holder det å bruke litt oppvaskmiddel og skylle skjærebrettet under varmt vann. Men etter en stund, har...

Det unge paret ønsket seg en bokhylle utenom det vanlige. Resultatet er forbløffende

I motsetning til hva mange kanskje tror, så foretrekkes bøker fortsatt på papir. Riktignok finnes det mange gode digitale løsninger også, men i følge...

Lyst på magisk lys på soverommet ditt? Her får du oppskriften

Lyssetting er utrolig viktig for et rom, og kanskje spesielt viktig er det på soverommet. Vi vil ikke ha sterkt, hardt lys der vi...

Den over hundre år gamle kirken, ligger i Vallsta i Bollnäs i Sverige. Nå skal den selges, og du kan bruke den som som bolig, som forretningslokale, eller kanskje til noe helt annet?

Det har vært dårlig med besøk ved gudstjenestene de siste årene. Derfor har kommunen bestemt seg for å selge kirken.


«Den trenger mer omsorg enn vi har mulighet til å gi den», sier Bertil Planeskog, leder av Forsbrokirkenes forsamling til Expressen.


Ikke er den spesielt dyr heller, for rundt 430.000 norske kroner, kan kirken bli din.

FOTO: PHILIPPE BENDAYAN

Kirke med leilighet på toppen

Kirken har åtte rom, og er på totalt 440 kvadratmeter. Selve kirkesalen er på rundt 165 kvadratmeter. Takhøyden er på drøyt sju meter. På dette planet, ligger også et stort serveringsrom, gang, kjøkken, toaletter og kontor.

I andre etasje ligger vaktmesterboligen. Den er en leilighet med tre rom, kjøkken og bad.

Trenger ny fasade og nytt tak

Kirken ble totalrenovert i 1976. Og siden den nesten ikke er i bruk, holder den seg godt. Den er svært lite slitt, og interiøret er fortsatt holdbart og pent. Fasaden trenger dog en liten renovering, og taket må snart byttes.


FOTO: PHILIPPE BENDAYAN

Stor interesse for å kjøpe kirken

Mange har meldt sin interesse for å kjøpe kirken. Noen ønsker å gjøre den om til et hjem, og bo i den. Andre ønsker å bruke den til forskjellige typer virksomhet. Det er Forsbrokirkenes forsamling som skal ta den endelige avgjørelsen om hvem som skal få kjøpe kirken.

FOTO: PHILIPPE BENDAYAN

«Det har vært ganske stor interesse, mye større enn vi hadde våget å håpe på», sier Bertil Planeskog.

«Nå håper jeg det kommer noen gode forslag, slik at vi kan selge den til noen vi syns gir noe godt tilbake til bygget», sier han videre.

Bildene er tatt av Philippe Bendayan som driver svenskbostadsfilm.

Kunne du tenke deg å bo i en kirke?

72,603FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel